Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Λογαριασμοί του iTunes υποκλάπηκαν


Ένας άγνωστος αριθμός από ID της Apple έχουν προφανώς υποκλαπεί αυτή την εβδομάδα, και χρησιμοποιούνται για να αγοραστούν εφαρμογές εκατοντάδων δολαρίων στο Αpp Store. Δεν είναι ακόμα καθαρό εάν το πρόβλημα έχει διασπαρεί ευρέως.





Μια αρχική αναφορά από τον blogger Αlex Brie επισήμανε το γεγονός ότι 40 από τις 50 εφαρμογές του στην κατηγορία Βιβλία δημιουργήθηκαν από τον Βιετναμέζο προγραμματιστή “Thuat Nguyen”. Υπάρχει η υποψία ότι η ταξινόμηση στο App Store έχει υποστεί αλλοίωση από έναν προγραμματιστή.

Αργότερα ο Brie πρόσθεσε ότι αρκετές εφαρμογές Βιετναμέζων είχαν ύποπτα υψηλή θέση στην ταξινόμηση, η Apple απάντησε στον blogger ότι κοιτάει το ζήτημα.

Περισσότερες αναφορές αποκαλύπτουν περισσότερα προβλήματα, παράπονα στο Twitter, συζητήσεις στο MacRumors δείχνουν ότι κάποιος αριθμός χρηστών του iTunes έχει χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός τους για να αγοραστούν εφαρμογές εκατοντάδων δολαρίων. Ειδικότερα πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν κατέβασαν την εφαρμογή , αλλά ότι ο λογαριασμός τους χρησιμοποιήθηκε από τρίτους.

Μερικά παράπονα από τo MacRumors φόρουμ:

-

Εχθές από την τράπεζα μου με ειδοποίησαν ότι υπήρξε ύποπτη δραστηριότητα στην χρεωστική κάρτα μου. Πάνω από 10 συναλλαγές των 40-50 δολαρίων , όλες στο iTunes , συνολικά 558 δολάρια. Αυτό είναι πρόβλημα και ειδοποίησα το MSNBC ελπίζοντας ότι θα ασχοληθούν με το θέμα και θα ερευνήσουν το ζήτημα.

-

Με μικρές χρεώσεις 1-3 δολάρια, και τυχαίες εφαρμογές πλοήγησης έφτασε στο σύνολο 190 δολάρια. Ακύρωσα την κάρτα και προσπαθώ να αναιρέσω τις χρεώσεις. Δεν θα χρησιμοποιήσω την κάρτα μου στο iTunes ξανά.

-

Και εγώ επίσης έλαβα μια απόδειξη για αγορές στις 2/7/2010. Έκανα το λάθος να αποθηκεύσω την χρεωστική κάρτα μου στο iTunes.

Η απάντηση από το iTunes ήταν να μου πουν να αλλάξω κωδικούς πρόσβασης, τυποποιημένες απαντήσεις και να μου αρνηθούν επιστροφή χρημάτων. Σαν τεχνικός στο ίντερνετ για χρόνια , οι συμβουλές του iTunes ήταν δεύτερη φύση για εμένα, με λίγη ελπίδα να διορθώσουν το πρόβλημα γιατί πιστεύω ότι υπήρξε διάρρηξη στον server το iTunes.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις ή μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος. Μπορεί το άρθρο στο blog για την Βιετναμέζικη εφαρμογή να έδωσε την ευκαιρία και σε άλλους για άσχετα παράπονα. Μπορεί όμως οι λογαριασμοί του iTunes να έχουν διαρρηχθεί σε μεγαλύτερους αριθμούς αυτή την εβδομάδα, οπότε ένας ακόμη εφιάλτης είναι στα χέρια της Apple.

Προς το παρόν θα συνιστούσαμε οι χρήστες του ιΤunes να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους για ασυνήθιστες συναλλαγές,και να αναφέρουν.


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου