Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Σε ανοδική πορεία η Ubisoft!


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν ακούμε τίποτε άλλο εκτός από λουκέτα και πωλήσεις που προσεγγίζουν το ναδίρ. Ωστόσο, εάν κρίνουμε από το παράδειγμα της Ubisoft, οι καλές μέρες φαίνεται σα να επιστρέφουν και πάλι, καθώς η γνωστή εταιρεία έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες να εμφανίζει σημαντικά κέρδη.






Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ubisoft για το πρώτο οικονομικό «τέταρτο» του οικονομικού έτους 2010 – 2011 κατάφερε να ξεπεράσει κατά 9 εκατομμύρια ευρώ τον αρχικό της στόχο, ο οποίος ανερχόταν στα 145 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το γεγονός συνέβαλλε τα μέγιστα το Splinter Cell Conviction, το οποίο πούλησε κοντά στα 1.9 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ πολύ καλές πωλήσεις σημείωσαν τα Just Dance, Assassin’s Creed 2 και Avatar. Το οικονομικό επιτελείο του κολοσσού της βιομηχανίας εκτιμάει ότι στο δεύτερο «τέταρτο» τα H.A.W.X. 2 και R.U.S.E. πρόκειται να «συνεισφέρουν» ένα ποσό γύρω στα 83 εκατομμύρια ευρώ. Η Ubisoft αναμένεται πολύ σύντομα να περάσει πολύ σύντομα στην κερδοφορία, καθώς οι υπεύθυνοι της εμφανίζονται πάρα πολύ αισιόδοξοι. Αυτή η αισιοδοξία αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του CEO της Ubisoft, Yves Guillemot, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Οι εξαιρετικές πωλήσεις μας απεικονίζουν την επιτυχία συγκεκριμένων τίτλων και είναι προϊόν της ποιότητας του πλούσιου gaming καταλόγου μας. Αυτό το γεγονός αποτελεί μια απόδειξη για την ικανότητα της Ubisoft να αφήνει το στίγμα της σε μία περίοδο για την βιομηχανία των video games που η κατάσταση είναι πιο δύσκολη και πιο απαιτητική από ποτέ»!

Στο πλαίσιο των θετικών ανακοινώσεων προέκυψε και μία δυσάρεστη είδηση για τους φίλους της σειράς Driver, καθώς η κυκλοφορία του Driver San Francisco αναμένεται να πάει πιο πίσω και συγκεκριμένα από το Νοέμβριο του 2010 αναμένεται να εμφανιστεί στα καταστήματα στα μέσα του 2011.



πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου