Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Σε ένα χρόνο 125 καταγγελίες για το διαδίκτυο


Ανησυχητικά είναι τα στατιστικά δεδομένα που προκύπτουν από τον αριθμό των καταγγελιών που έχει δεχθεί η αστική - μη κερδοσκοπική εταιρία ΝΕΟΙ (Νέοι Ευρωπαίοι Οργανωμένοι Ικανοί) αναφορικά με το διαδίκτυο, μέσα σε ένα χρόνο. Ο συνολικός αριθμός καταγγελιών έφτασε τις 125, από τις οποίες ένα ποσοστό της τάξης του 46% προήλθε από άνδρες ηλικίας 18-29 ετών, 3% από γονείς και 51% από γυναίκες 22-33 ετών.





"Τα ποσοστά αυτά είναι πάρα πολύ υψηλά σε σχέση με το 2008 και εκείνα που δείχνει το δεύτερο τετράμηνο του 2010 θα είναι ακόμα υψηλότερα τη χρονιά που διανύουμε", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα:

- Από τις 125 καταγγελίες το 67% αφορούσε παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Facebook.

- Το 12% πορνογραφικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους.

- Ένα 2% σεξουαλική παρενόχληση σε προσωπική ιστοσελίδα.

- Τρεις γονείς αναφέρθηκαν στον εθισμό των παιδιών τους με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

- Το υπόλοιπο ποσοστό αφορούσε καταγγελίες αναφορικά με οικονομικές απάτες μέσω διαδικτύου.

"Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι η ενημέρωση αναφορικά με τους κινδύνους του διαδικτύου είναι ανεπαρκής. Μεγάλο ποσοστό θέλησε να παραμείνει ανώνυμο και να μην καταγγείλει το περιστατικό στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ή στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα φοβούμενοι την περαιτέρω έκθεση των προσωπικών τους δεδομένων σε δημόσια 'παρέλαση' όπως μας τόνισαν", καταλήγει η ανακοίνωση.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου