Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Civilization V: Κανόνες ανάπτυξης


Ο Dennis Shirk, παραγωγός του Sid Meier’s Civilization V, ανέλυσε σε πρόσφατη συνέντευξή του τη δημιουργική διαδικασία του παιχνιδιού, ορίζοντάς την με έναν απλό νόμο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Shirk είπε το εξής: “Όταν ήρθε όντως η στιγμή να περάσουμε τη διαδικασία του σχεδιασμού ενός εντελώς νέου παιχνιδιού, ο Meier εμπνεύστηκε τον κανόνα 33/33/33. Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι καινούριο κατά 33%, βελτιωμένο κατά 33% και να διαθέτει το 33% των στοιχείων που όλοι περιμένουν ότι θα διαθέτει.”

Ο επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας (που ο Shirk περιγράφει ως το δικό τους παιδί-θαύμα) ονομάζεται Jon Shafer, προέρχεται από την κοινότητα του παιχνιδιού και ξεκίνησε ως ένας απλός mod maker στο Civilization III το 2001. Ο Meier έχει αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστικού παραγωγού στο παιχνίδι, με τον Shafer “υπό την καθοδήγησή του”, όπως σημειώνει ο Shirk. “Ο Sid, μόνο και μόνο επειδή ασχολείται με τα πάντα εδώ στη Firaxis, προσφέρει τις σκέψεις του και το ενδιαφέρον του σε όλα τα πράγματα, ειδικά στη σειρά Civilization. Διαθέτουμε ένα νεαρό σχεδιαστή, τον Jon, ο οποίος είναι εξαιρετικός σε αυτό που κάνει, όμως ακόμα κι αυτός χρειάζεται βοήθεια. Ακόμα και ο Sid χρειάζεται βοήθεια μερικές φορές,” τόνισε ο Shirk, σχολιάζοντας τον διαχωρισμό των καθηκόντων στην ομάδα σχεδιασμού.

Ο Shirk εξήγησε, τέλος, από πού έχουν πάρει καινούρια στοιχεία για το Civilization V: “Θέλαμε να δοκιμάσουμε στοιχεία μεγάλης κλίμακας. Οι μάχες στο Civilization λειτουργούν παραδοσιακά με συγκεκριμένο τρόπο. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του Civilization ο κόσμος περίμενες τις μάχες να λειτουργούν συγκεκριμένα. Σε αυτόν τον τομέα ο Shafer εντόπισε ότι κανείς δεν είχε δώσει την απαραίτητη προσοχή, ώστε να δοκιμάσει κάτι εντελώς διαφορετικό και καινούργιο. Το είδε ως μία ευκαιρία να προσθέσει ένα νέο, ολοκληρωμένο επίπεδο στο παιχνίδι. Κι έτσι προσθέσαμε τις μάχες τακτικής στο παιχνίδι.”


πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου