Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Ανάλυση: Το 3D θέλει χρόνο


Παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία σπεύδει να στηρίξει τη μόδα του 3D στερεοσκοπικού gaming, ένας αναλυτής πιστεύει ότι η ουσιαστική εφαρμογή της τεχνολογίας απέχει ακόμα μερικά χρόνια.

Το 3D gaming θα είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα θέματα στην E3 2010 την επόμενη εβδομάδα, με την αναμενόμενη αποκάλυψη του Nintendo 3DS και με την ανακοίνωση κάποιων σημαντικών πρωτοβουλιών από την πλευρά των developers – και ειδικά από τη Sony, η οποία θέλει να προωθήσει το 3D gaming από την αρχή, παράλληλα με την κυκλοφορία της νέας, στερεοσκοπικής Bravia.

Όμως ο ενθουσιασμός που νοιώθουν όλοι οι άλλοι δεν είναι ο ίδιος. Την ώρα που η Nintendo ετοιμάζει ένα 3D φορητό σύστημα χωρίς γυαλιά και η Sony κάνει τη 3D τεχνολογία σημαντικό στοιχείο της σειράς των προϊόντων της, η Microsoft δεν έχει ακόμα διακηρύξει επίσημα τις σκέψεις της και κάποιοι αναλυτές αναρωτιούνται κατά πόσο θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές αυτή την εποχή.

Ο αναλυτής της Signal Hill, Todd Greenwald, λέει πως παρά το ότι υπάρχουν σπουδαίες προοπτικές για την ανάπτυξη της 3D αγοράς, ίσως είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να ενθουσιαζόμαστε – ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας το ποσοστό των συμβατών με την 3D τεχνολογία τηλεοράσεων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα σπίτια μας.

“Οι κατασκευαστές συστημάτων ψυχαγωγίας προσφεύγουν στην ανερχόμενη 3D τεχνολογία για να αναζωογονήσουν των κύκλο ζωής των τωρινών συστημάτων τους. Μετά την επιτυχία των 3D ταινιών στον κινηματογράφο, οι κατασκευαστές αυτοί προσπαθούν να εξομοιώσουν αυτή την επιτυχία και στο σαλόνι του σπιτιού μας,” συνοψίζει ο αναλυτής σε μια αναφορά που στάλθηκε στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λίγο πριν την E3 της επόμενης εβδομάδας.

Παρόλα αυτά, τελειώνει την αναφορά του λέγοντας: “Αν και τα παιχνίδια θα δείχνουν υπέροχα σε 3D, υπάρχουν πολλά προβλήματα για τους εκδότες, με πρώτο απ’ όλα την πολύ μικρή εγκατεστημένη βάση χρηστών. Δεν περιμένουμε από τη 3D τεχνολογία να αποκτήσει νόημα στο κομμάτι της αγοράς που αφορά στο gaming πριν περάσουν 1-2 χρόνια.”πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου