Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Google Caffeine για πιο "φρέσκα" αποτελέσματα αναζητήσεων


Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο σύστημα search indexing με κωδικό όνομα Caffeine. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Caffeine προσφέρει 50% πιο "φρέσκα" αποτελέσματα σε σχέση με το τρέχον σύστημα search indexing.





Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν κάνουμε μια αναζήτηση, δεν ψάχνουμε live στο web, αλλά στη συλλογή του περιεχομένου (το index) της Google. Επειδή, όμως, το περιεχόμενο αυξάνεται με ασύλληπτη ταχύτητα και οι απαιτήσεις των χρηστών μεγαλώνουν, η Google προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου συστήματος search indexing που επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν πιο γρήγορα πρόσφατο και σχετικό περιεχόμενο για το θέμα που τους ενδιαφέρει. Με άλλα λόγια, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο (από άρθρα μέχρι blog ή forum posts) σε λιγότερο χρόνο από την αρχική δημοσίευσή τους.

Η Google δήλωσε ότι έφτιαξε το Caffeine έχοντας στο μυαλό της το μέλλον, και ότι το νέο σύστημα search indexing αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής μηχανής αναζήτησης που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου