Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Υποστήριξη για WebM video στον νέο Chrome


Λίγες ημέρες πριν, η Google προχώρησε στις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το project WebM. Ο νέος δωρεάν codec για τα online videos δεν άφησε ασυγκίνητες τις μεγάλες εταιρείες του χώρου, με τη Mozilla να δηλώνει ευθαρσώς ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τη νέα τεχνολογία. Η επόμενη κίνηση στήριξης έρχεται από την ίδια τη Google, η οποία ενσωματώνει την υποστήριξη του νέου codec στην επόμενη έκδοση του Chrome.





Η νέα έκδοση του Chrome για τους developers διατίθεται ήδη για Windows, Mac OS X και Linux και περιλαμβάνει ενσωματωμένη υποστήριξη για τον codec WebM, ο οποίος αναλύεται στον VP8 video codec και τον Ogg Vorbis audio codec. Παράλληλα, άλλες εταιρείες ετοιμάζονται και αυτές να υποστηρίξουν το νέο πρότυπο. Η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις Logitech, Qualcomm και Texas Instruments.



Το WebM εμφανίζεται ως ο νέος μεγάλος ανταγωνιστής του H.264, έχοντας ως βασικό όπλο το δωρεάν χαρακτήρα του. Σε αντίθεση με τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για την εκχώρηση του δικαιώματος χρήσης στην περίπτωση του H.264, το WebM είναι απολύτως δωρεάν.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου