Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Έρχεται το μουσικό κατάστημα της Google


Ο αριθμός των smartphones που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς κι εξελίσσεται σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο για το iOS της Apple. Η Google εμφανίζεται αποφασισμένη να στηρίξει το λειτουργικό της και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται να χτυπήσει την Apple εκεί που κυριαρχεί: στη διανομή μουσικής μέσω online καταστήματος.





Η υπηρεσία Google Music αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το φθινόπωρο και φιλοδοξεί να προσφέρει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με το iTunes Store. Ως γνωστόν, η αγορά μουσικής από το κατάστημα της Apple προϋποθέτει το συγχρονισμό της συσκευής με τον υπολογιστή. Στην περίπτωση του Google Music ο συγχρονισμός γίνεται ανάμεσα στη συσκευή και τον online λογαριασμό του χρήστη, οπότε δε θα απαιτείται η χρήση καλωδίων.



Ακόμα πιο προχωρημένη είναι η ιδέα για υπηρεσία streaming. Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, ο χρήστης θα κάνει απλά login στο λογαριασμό του από το κινητό και θα ακούει τη μουσική που έχει αγοράσει μέσα από έναν web-based player. Με αυτό τον τρόπο δε θα χρειάζεται να αποθηκεύει ποτέ τα δεδομένα του στο smartphone. Το μειονέκτημα, βέβαια, είναι ότι θα απαιτείται διαρκής σύνδεση στο Internet για να ακούει μουσική.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου