Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Συνάντηση του Mark Zuckerberg με τη βρετανική πολιτική ηγεσία


Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που έλαβε χώρα αυτή τη βδομάδα στο Λονδίνο. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα με αφορμή μια σύνοδο για developers. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η παραμονή του Zuckerberg στο Λονδίνο είχε και άλλες προεκτάσεις.





Πριν από λίγες ώρες αποκαλύφθηκε ότι ο Zuckerberg είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού της χώρας Jeremy Hunt. Κι όπως φαίνεται, δεν επρόκειτο για μια απλή, εθιμοτυπική συνάντηση κι αυτό γιατί κανονίστηκε από το γραφείο του Βρετανού Πρωθυπουργού. Μάλιστα, πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν εν τέλει από τη Downing Street ανέφεραν ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο ίδιος ο David Cameron.



Η βρετανική κυβέρνηση επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για μια "ιδιωτική συνάντηση ρουτίνας". Βέβαια, δε λείπουν αυτοί που λένε ότι οι συναντήσεις της πολιτικής ελίτ με ανθρώπους που βρίσκονται στην "ψηφιακή εξουσία" έχουν πάντα τη δική τους σημασία. Ήδη κυκλοφορούν αρκετά σενάρια στη Γηραιά Αλβιώνα σχετικά με το τι συζητήθηκε στη συνάντηση. Ένα από αυτά λέει ότι ο Zuckerberg συζήτησε με τη βρετανική κυβέρνηση το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το Facebook στο πλαίσιο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων με στόχο την καλύτερη επικοινωνία κυβέρνησης-λαού. Ένα άλλο σενάριο κάνει λόγο για πιο σκοτεινά κίνητρα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συλλογή προσωπικών δεδομένων των Βρετανών με στόχο το "αμοιβαίο όφελος". Ο νοών νοείτω.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου