Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Microsoft: Επιστροφή στα PCs


Αν και τα PC games έλαμψαν διά της απουσίας τους από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η Microsoft στα πλαίσια της E3 2010, ο γίγαντας της τεχνολογίας λέει στους δημοσιογράφους όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι θα ξεκινήσει πάλι να υποστηρίζει την πλατφόρμα από την οποία ξεκίνησε.





Σύμφωνα με ένα email εσωτερικής κυκλοφορίας που ανακάλυψαν ξένα μέσα ενημέρωσης, φαίνεται πως οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της Microsoft εκπαιδεύονται ξανά και ξανά για μια πιθανή ερώτηση που θα ερευνά κατά πόσο η πρόσφατη μεταφορά του Fable III στα PCs αποτελεί ένδειξη ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει και πάλι επενδύσεις στον χώρο του PC gaming.

Αν, λοιπόν, βρείτε μπροστά σας έναν εκπρόσωπο της Microsoft και τον ρωτήσετε κάτι τέτοιο, αυτός θα σας απαντήσει ως εξής (θυμίζουμε ότι τα στελέχη επικοινωνίας των μεγάλων, κυρίως, εταιρειών είναι “media trained”, δηλαδή μαθαίνουν να δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα):

“Αν σκεφτεί κανείς τα έσοδα της εταιρείας, τα Windows είναι με διαφορά η μεγαλύτερη gaming πλατφόρμα στον κόσμο, επομένως αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της Microsoft. Είτε πρόκειται για core games όπως το Fable III, είτε για πιο casual games όπως είναι οι τίτλοι του Facebook, στα Windows παίζονται περισσότερα παιχνίδι από οπουδήποτε αλλού. Τα Windows 7 μάλιστα είναι μία παγκόσμιας κλάσης gaming πλατφόρμα και να είστε σίγουροι ότι τη Microsoft την ενδιαφέρει πολύ να τα χρησιμοποιήσει ως πλατφόρμα για συναρπαστικό περιεχόμενο, δικής της κατασκευής. Το Fable III στα Windows αλλά και στο Xbox360 αυτά τα Χριστούγεννα είναι ένα σπουδαίο πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε περισσότερα να ανακοινώσουμε πιο μετά, μέσα στο καλοκαίρι.”

Το κατά πόσο αυτή η δήλωση σηματοδοτεί όντως μια ευρείας μορφής επιστροφή της Microsoft στο PC gaming απομένει να φανεί. Και στο παρελθόν έχει δώσει παρόμοιους όρκους, πιο πρόσφατα με την πλατφόρμα multiplayer περιεχομένου, κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακής διανομής περιεχομένου, Games for Windows Live. Πάντως η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν έχει μεγάλη απήχηση στους παίκτες, παρά μια σειρά από ανασχεδιασμούς της.

Οφείλουμε επίσης να πούμε ότι παρά τα καταστροφολογικά για το PC gaming σενάρια που διοχετεύονται στους κόλπους της βιομηχανίας, ο χώρος παραμένει ένας από τους σημαντικότερους στα έσοδα των εταιρειών. Το παιχνίδι του Facebook, FarmVille, φιλοξενεί περισσότερους από 80 εκατομμύρια παίκτες, ενώ ο Bobby Kotick αποκάλυψε πρόσφατα ότι “τα παιχνίδια που δεν κυκλοφορούν στις κονσόλες” αποτελούν το 70% του κέρδους για την Activision.


πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου