Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ο Shrek κέρδισε τον Prince


Παρά την τεράστια προώθηση από την πλευρά της Disney και τις καλοδουλεμένες ακροβατικές φιγούρες του Jake “Τριχωτό Στήθος” Gyllenhaal, το Prince of Persia: The Sands of Time δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία το πρώτο σαββατοκύριακο της προβολής του στο εξωτερικό, όπως περίμενε πολύς κόσμος.




38 εκατομμύρια δολάρια είναι πολλά λεφτά. Είναι περισσότερα απ’ όσα θα δούμε οι περισσότεροι από εμάς σε ολόκληρη τη ζωή μας. Αν κάποιος σας ρωτούσε αν θα θέλατε να αποκτήσετε 38 εκατομμύρια δολάρια, το πιθανότερο είναι η καρδιά σας να έπιανε διπλάσιες ταχύτητες μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, να συμφωνούσατε αμέσως και να ζούσατε ζωή χαρισάμενη. Κι όμως, για ορισμένους, 38 εκατομμύρια δολάρια είναι ο ορισμός της απογοήτευσης – ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι ξόδεψαν εκατοντάδες εκατομμύρια για να δημιουργήσουν και να προωθήσουν μία κινηματογραφική ταινία.

Μιλάμε για το Prince of Persia: The Sands of Time, το οποίο αποκόμισε έσοδα 37,8 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής του στις ΗΠΑ. Τα έσοδα δεν είναι άσχημα, οφείλουμε να πούμε, για τα κινηματογραφικά δεδομένα της εποχής, αλλά απέχουν πολύ από τα 55,7 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε το Shrek Forever After το ίδιο σαββατοκύριακο – και απέχει ακόμα περισσότερο από τα επίπεδα του Pirates of the Caribbean που είχε ως στόχο η Disney, με δεδομένο ότι ξόδεψε 200 εκατομμύρια για την προώθησή του.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η ταινία θεωρούταν μία από τις πρώτες “μεγάλες επιτυχίες” της χρονιάς, η απογοητευτική της απόδοση θα πρέπει να προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη στον Jerry Bruckheimer και στην παρέα του στη Disney. Μάλλον έβαλε και ένα μεγάλο εμπόδιο για κάποια πιθανή συνέχεια, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Το σημαντικό είναι ότι το Prince of Persia πήγε πολύ καλύτερα στο εξωτερικό, όπου κατάφερε να συγκεντρώσει 61 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα την ίδια περίοδο. Στην Ελλάδα έκοψε περίπου 35.000 εισιτήρια.



πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου