Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Φωτοβολταϊκά Πάνελ Τριών Στρώσεων


Το πρόβλημα με τα σημερινά φωτοβολταϊκά πάνελ είναι ότι απλά δεν μπορούν να συλλέξουν αρκετή από την ενέργεια του ήλιου για να κάνουν ότι θα επιθυμούσαμε. Τι νόημα έχει π.χ. να βάζουμε φωτοβολταϊκά πάνελ στα αυτοκίνητα, όταν αυτά μπορούν να δημιουργήσουμε μία πολύ μικρή ποσότητα ρεύματος ικανή να τροφοδοτήσει μόνο κάποια ασήμαντα υποσυστήματα του αυτοκινήτου.






Η εταιρεία RoseStreet Labs έχει κάνει μία σημαντική ανακάλυψη στα φωτοβολταϊκά πάνελ που υπόσχεται να αυξήσει εντυπωσιακά την αποδοτικότητά τους. Τα πάνελ της εταιρείας έχουν τρεις στρώσεις σε μορφή σάντουιτς, η μία πάνω στην άλλη.

Κάθε μία από τις επιφάνειες των πάνελ, είναι σχεδιασμένη να συλλέγει διαφορετικού μήκους κύματος ακτινοβολία από τον ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι αντί να συλλαμβάνει ενέργεια από ένα μήκος κύματος συλλέκτη με αποδοτικότητα γύρω στο 15%, τα νέα πάνελ της RoseStreet Labs φτάνουν σε απόδοση πάνω από 35%. Μία πραγματικά εντυπωσιακή εξέλιξη. 


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου