Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Τα καλώδια ethernet (δικτύου) θα αντικαταστήσουν το HDMI?


Μία συμμαχία κατασκευαστών ηλεκτρονικών συσκευών, περιλαμβανομένων των Sony, Samsung, LG και Valens έχει σχεδιάσει μια νέα τεχνολογία που θα μπορούσε σύντομα να αντικαταστήσει το HDMI – και δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε νέα καλώδια.





Λέγεται HDBaseT, το πρότυπο χρησιμοποιεί τον κονέκτορα RJ45 και υπάρχοντα καλώδια δικτύου Cat5e/6 για να στείλει βίντεο και σήματα ήχου, να συνδεθεί στο δίκτυο, και ακόμη και να τροφοδοτήσει συσκευές από μακριά.



Το HDBaseT 1.0 έχει εύρος φάσματος για να υποστηρίξει πλήρες βίντεο HD 1080 καθώς και στερεοσκοπικό 3D και 2Kx4K σήματα. Παρέχει μέχρι 10,2 GB/s (το ίδιο με το HDMI 1.4) και μπορεί θεωρητικά να κλιμακώσει την ταχύτητα μέχρι τα 20GB/σ.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο όπως συνήθως, αλλά μπορεί να στείλει και μέχρι 100W ηλεκτρική ισχύ, για τροφοδοτήσει μια μικρή οθόνη HDTV ή κάτι σαν ένα DVR, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με καλώδια μέχρι 100 μέτρα μακριά.


Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το HDBaseT πιστεύουν “οτι είναι προορισμένο να γίνει το άνευ αντιπάλου, επόμενης γενιάς μεταφορικό δικτυακό μέσο.” Οι προδιαγραφές θα είναι διαθέσιμες για αδειοδότηση αυτή την χρονιά και τα προϊόντα με ενσωματωμένη την τεχνολογία HDBaseT αναμένονται να φτάσουν στην αγορά το δεύτερο μισό του 2010, με την υιοθεσία του να κερδίζει μαζικά το 2011.



πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου