Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Με κίνητρο την ασφάλεια των νεότερων σε ηλικία χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook θα θέσει σε εφαρμογή άμεσα με το «πάτημα» ενό


Με κίνητρο την ασφάλεια των νεότερων σε ηλικία χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook θα θέσει σε εφαρμογή άμεσα με το «πάτημα» ενός κουμπιού «πανικού» ένα μηχανισμό προστασίας των ανηλίκων. Οι νεαροί χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν εφ' εξής οποιαδήποτε ύποπτη διαδικτυακή συμπεριφορά.





Η νέα αυτή εφαρμογή, το "κουμπί πανικού", θα εμφανίζεται στην οθόνη κάθε ανήλικου χρήστη όπου θα φαίνεται επίσης και η ειδική σήμανση ότι "βρίσκεστε σε ελεγχόμενη περιοχή" και θα του επιτρέπει να αναφέρει τα κρούσματα ύποπτης συμπεριφοράς ζητώντας βοήθεια, συμβουλές και στήριξη για την ασφάλειά του στο διαδίκτυο.

Με την ενεργοποίηση του μηχανισμού αυτού θα ενημερώνονται άμεσα το Κέντρο Παιδικής Εκμετάλλευσης και Διαδικτυακής Προστασίας (Ceop) αλλά και το Facebook.

"Γνωρίζουμε μιλώντας με τους παραβάτες ότι ένα ορατό αποτρεπτικό μέσο μπορεί να προστατεύσει τα νεαρά άτομα στο Διαδίκτυο", είπε ο Τζιμ Γκαμπλ, επικεφαλής της CEOP, προσθέτοντας ότι το πλήκτρο μπορεί να καθησυχάζει τους γονείς, τα παιδιά των οποίων βρίσκονται στην εφηβεία και χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από σωρεία κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω Facebook, αλλά και το τραγικό περιστατικό του βιασμού και φόνου της 17χρονης Βρετανίδας Ashleigh Hall από 33χρονο καταδικασμένο παιδεραστή, ο οποίος εμφανιζόταν ως έφηβος.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου