Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Οι Σιρανό του Διαδικτύου


Ο κόσμος των γνωριμιών στο Ίντερνετ μπορεί να γίνει σκληρός, δύσκολος, μέχρι και επικίνδυνος. Έναντι όμως μια μικρής αμοιβής, κάποιος περισσότερο έμπειρος και καλός χειριστής των λέξεων μπορεί να αναλάβει να κάνει το διαδικτυακό μας προφίλ περισσότερο ελκυστικό.





Οι σύγχρονοι Σιρανό ξεφυτρώνουν από παντού και τους συναντάμε όλο και πιο συχνά. Η ειδικότητά τους είναι να γράφουν έξυπνα και καλά στοχευμένα μηνύματα για λογαριασμό μόνων ανδρών και γυναικών που δεν έχουν τη διάθεση, την έμπνευση ή το χρόνο να το κάνουν οι ίδιοι. «Παρατηρούμε μεγάλη αύξηση στην προσφορά τέτοιων υπηρεσιών που σημαίνει ότι υπάρχει και αντίστοιχη ζήτηση», δήλωσε ο Μάρκ Μπρουκς, του Online Personals Watch, ιστοσελίδας που παρακολουθεί τις τάσεις στις διαδικτυακές σχέσεις.

Ο βασικότερος λόγος που κάποιος απευθύνεται σε μια τέτοια εταιρεία είναι γιατί οι δικές του προσπάθειες να κάνει κάποια γνωριμία μέσω Διαδικτύου δεν αποφέρει αποτελέσματα. Πολλοί άλλοι θέλουν απλά να αποφύγουν την απόρριψη όταν τα προσεκτικά γραμμένα μηνύματα προσέγγισης που έχουν συντάξει μένουν αναπάντητα.

«Η αναγκαιότητα είναι η μητέρα της επινόησης», επεσήμανε ο Έβαν Κατζ, που εργάζεται ως σύμβουλος σχέσεων από το 2003 και διατηρεί την ιστοσελίδα e-cyrano.com, μια από τις πιο επιτυχημένες του χώρου. «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δε ξέρουν πώς να προβάλλουν τον εαυτό τους με ελκυστικό τρόπο». Ο ίδιος τονίζει ότι οι πελάτες του είναι συνήθως πετυχημένοι επαγγελματίες, τουλάχιστον μέσου κοινωνικού επιπέδου.

Κάθε ραντεβού που καταφέρνουν να κανονίσουν οι διαδικτυακοί σύμβουλοι μεταφράζεται σε χρηματική αμοιβή, ενώ παρομοιάζουν τις υπηρεσίες τους με αυτές των πωλητών, ή σε κάποιες περιπτώσεις των ποιητών. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερες από μία γλώσσες, διευρύνοντας έτσι το υποψήφιο κοινό και αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας.

Το πρώτο πράγμα που κάνει κάποιος όταν απευθυνθεί σε μια τέτοια υπηρεσία είναι να απαντήσει σε μια σειρά εκτενών ερωτήσεων σε μια τηλεφωνική συνέντευξη. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, οι σύμβουλοι στη συνέχεια γράφουν το αρχικό κείμενο που ο πελάτης χρησιμοποιεί για να προβάλλει το προφίλ του.

Η υπηρεσία TargetLove παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, από τη σύνταξη του βασικού προφίλ έναντι περίπου 200 ευρώ, μέχρι εξειδικευμένους συμβούλους, που για εκατό ευρώ την ώρα αναλαμβάνουν να επικοινωνήσουν με τον πελάτη και θα τον μυήσουν στα μυστικά του διαδικτυακού φλερτ. Κάποιες άλλες εταιρείες αναλαμβάνουν μέχρι και να αντικαταστήσουν πλήρως τον πελάτη τους στην επικοινωνία με υποψήφια ραντεβού.

Όπως είναι φυσικό, οι απόψεις για την επιτυχία και τη χρησιμότητα τέτοιων υπηρεσιών, διίστανται. «Είναι απαίσιο, παρουσιάζεις κάτι που δεν είσαι», θεωρεί ο Τζάρεντ Γκόρντον, που διατηρεί ένα πολύ πετυχημένο blog στο οποίο οι χρήστες δημοσιεύουν ιστορίες αποτυχημένων ραντεβού. Αυτό το επιχείρημα αντιπαρέρχεται ο Σκοτ Βαλντέζ, ιδρυτής της υπηρεσίας Virtual Dating Assistants, επισημαίνοντας ότι πρώτο μέλημα της υπηρεσίας είναι η η όσο το δυνατόν πληρέστερη αντιπροσώπευση του πελάτης στο Διαδίκτυο. Η εταιρεία του Βαλντέζ τα κάνει όλα: Γράφει τα προφίλ των πελατών, επιλέγει τα υποψήφια ραντεβού και πραγματοποιεί όλη την επικοινωνία μέχρι να κανονιστεί το ραντεβού. Εγγυάται μάλιστα δύο με πέντε ραντεβού τον μήνα, ενώ η αμοιβή της κυμαίνεται από 400 έως 800 λίρες το μήνα, ενώ, παρά τους καιρούς οικονομικής στενότητας που διανύουμε, δεν έχει υποστεί καμία από τις συνέπειες της, αφού, όπως καταλήγει ο Βαλντέζ, «οι άνθρωποι θα αναζητούν πάντοτε να βρουν ταίρι μέσα από το Διαδίκτυο».
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου