Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Λιγότερα games από την Activision


Η Activision, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών για παιχνιδομηχανές καθώς και για τον υπολογιστή ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή των games με στόχο όσα πρόκειται να κυκλοφορήσουν να έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα.


Συγκεκριμένα, η Activision έχει 15 στούντιο παραγωγής των πολυπόθητων παιχνιδιών, με το κάθε στούντιο να δουλεύει παράλληλα σε περισσότερα από ένα. Δεδομένης και της ζήτησης που έχουν τα games της συγκεκριμένης εταιρείας, το αποτέλεσμα της βιασύνης τους έχει κάποιες επιπτώσεις στην ποιότητα τους, επιπτώσεις οι οποίες παρουσιάζονται είτε στον ήχο, είτε στα γραφικά ακόμη και στο σενάριο του παιχνιδιού.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της εταιρείας, πλέον κάθε στούντιο θα ασχολείται αποκλειστικά με ένα τίτλο παιχνιδιού.

Οι παράγοντες οι οποίοι επηρέασαν επίσης στο να παρθεί αυτή η απόφαση είναι δύο:

1. Τον Οκτώβριο του 2009, όπου ήταν και ο τελευταίος μήνας ευημερίας του κλάδου, όλες οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής games είχαν επικεντρωθεί στην παραγωγή ενός ή δύο «καλών» παιχνιδιών, κάτι το οποίο απέδωσε καρπούς.
2. Ο δεύτερος παράγοντας ήταν ο κορεσμός που υπάρχει γύρω από νέου ίδους παιχνίδια, όπως για παράδειγμα το Guitar Hero και το DJ Hero τα οποία δεν έχουν αντίπαλοΜε λίγα λόγια το νέο μότο της Activision θα μπορούσε να είναι «λίγα και καλά».

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Dave Stohl, σε δηλώσεις του τόνισε ότι το Guitar Hero και το DJ Hero είναι από τις μεγαλύτερες δουλειές της Activision, και παρόλο που τα πράγματα δεν πηγαίνουν εξίσου καλά όσο και παλαιότερα, παραμένουν σε παραπάνω από ικανοποιητικό επίπεδο.

Ουσιαστικά, η Activision μας λέει ότι θα αποχαιρετίσουμε κάποιους τίτλου παιχνιδιών, αλλά αυτοί που θα μείνουν και που θα έρθουν θα είναι κορυφαίοι. Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου σχεδίου θα τα δούμε σε λίγους μήνες και θα κρίνουμε μόνοι μας εάν έπραξαν σωστά ή όχι…


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου