Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Goolge App Inventor: η εφαρμογή που τους κάνει όλους developers


Η Google ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας εφαρμογής για το Android, App Inventor, μέσω της οποίας ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει νέες εφαρμογές





Όταν ρίξετε αρχικά μια ματιά στην εφαρμογή Google App Inventor for Android, ίσως να μη σας γεμίσει το μάτι. Αλλά, σαν τις περισσότερες εφαρμογές της Google, κάτω από ένα στρώμα απλότητας βρίσκεται μια πιο εξελιγμένη επιφάνεια. Στην προκειμένη περίπτωση, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορούσε να αποτελέσει μια επαναστατική πύλη για τη δημιουργία εφαρμογών για το Android λειτουργικό της Google.

Η εφαρμογή, την οποία αποκάλυψε χτες η New York Times, αποτελεί ένα εργαλείο για την ανάπτυξη νέων apps για την Android πλατφόρμα. Αντί να είναι απαραίτητη η εκμάθηση κώδικα (στην περίπτωση του Android, Java), η εφαρμογή App Inventor είναι ένα κομμάτι λογισμικού που επιτρέπει στον καθένα να κάνει drag-and-drop σε συγκεκριμένα στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες εφαρμογές ώστε να έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει mobile apps από το μηδέν.

Όπως δήλωσε η Google, «για να χρησιμοποιήσετε το App Inventor, δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής. Το App Inventor δεν χρειάζεται ΚΑΜΙΑ απολύτως γνώση στον προγραμματισμό. Αυτό συμβαίνει επειδή αντί να πρέπει να γράψετε κώδικα, σχεδιάζετε οπτικά την εμφάνιση της εφαρμογής, ενώ χρησιμοποιείτε ειδικά «κουτιά» προκειμένου να καθορίσετε τη συμπεριφορά της εφαρμογής.

Παρόλα αυτά, η Google θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτική ώστε να μη γεμίσει το Android Market με χιλιάδες άχρηστες εφαρμογές, οι οποίες ήδη υπάρχουν. Από την άλλη όμως, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι πραγματικά απίθανο, αφού όπως ισχυρίζεται η Google, ακόμα και μικρά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και να δημιουργήσουν τις δικές τους. Έτσι, μπορεί η νέα γενιά προγραμματιστών να προκύψει χάρη στην App Inventor for Android.




πηγή:pcw.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου