Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Πίσω ολοταχώς από τη Βlizzard στο θέμα των forums


Οι οπαδοί του World of Warcraft και του Starcraft II δεν υποδέχτηκαν ιδιαίτερα θετικά την πρόσφατη απόφαση της Blizzard να επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στο καθεστώς των forums που διατηρεί. Οι αντιδράσεις ήταν τόσο ισχυρές, που υποχρέωσαν τελικά την εταιρεία να ανακαλέσει την απόφασή της, ανακοινώνοντας ότι οι επίμαχες αλλαγές στην ταυτότητα των χρηστών αναβάλλονται επ' αόριστον.





Η Blizzard επρόκειτο να κάνει υποχρεωτική τη χρήση πραγματικών ονομάτων στα forums των παιχνιδιών της. Έτσι, από τις 27 Ιουλίου κι έπειτα, όποιος ήθελε να αναρτήσει δημοσίευση θα έπρεπε να χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα και όχι ψευδώνυμο. Η απόφαση αυτή πυροδότησε ένα κύμα οργισμένων απαντήσεων, με τους χρήστες να δηλώνουν ότι "πρόκειται για τη χειρότερη ιδέα στην ιστορία των κακών ιδεών".



Υπό το βάρος των αντιδράσεων, ο CEO της Blizzard Mike Morhaime ανακοίνωσε τελικά ότι "σε αυτή τη χρονική στιγμή δε θα απαιτούνται τα πραγματικά ονόματα για τις δημοσιεύσεις στα forums". Παράλληλα, ο Morhaime δήλωσε ότι άλλες αλλαγές, όπως οι βελτιώσεις στις αναζητήσεις ή η αξιολόγηση των posts από τους χρήστες, θα υλοποιηθούν κανονικά.



Όπως όλα δείχνουν, η Blizzard φοβήθηκε ότι η χρήση των πραγματικών ονομάτων θα είχε ως αποτέλεσμα να πέσει κατακόρυφα η κίνηση στις κοινότητές της, με τους δυσαρεστημένους χρήστες να μετακινούνται σε ανεπίσημα forums που δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς.



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου