Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Επενδύει στα online games η Google


Φήμες που κυκλοφόρησαν στο Internet το τελευταίο 48ωρο αναφέρουν ότι η Google κινείται αθόρυβα για την ανάπτυξη μιας online πλατφόρμας για παιχνίδια. Οι πληροφορίες λένε ότι ο κολοσσός του Internet έχει ήδη επενδύσει ένα ποσό μεταξύ 100 και 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Zynga, η οποία έχει δημιουργήσει το ιδιαίτερα επιτυχημένο παιχνίδι FarmVille.






Τόσο η Google, όσο και η Zynga δεν σχολιάζουν την είδηση, ωστόσο μια πρόσφατη αγγελία της Google έρχεται να φουντώσει τη φημολογία. Η εταιρεία ανήρτησε πρόσφατα μια αγγελία, στην οποία ζητά Product Management Leader στην κατηγορία Games. Αν επιχειρήσει κάποιος να επεκτείνει το συλλογισμό του, θα μπορούσε να υποθέσει ότι επίκειται μια νέα ενότητα στην ομάδα υπηρεσιών, με την ονομασία Google Games ή κάτι τέτοιο.



Σε περίπτωση που η Google εξαγόραζε τη Zynga και δημιουργούσε μια κατηγορία με online παιχνίδια, τα οικονομικά οφέλη δε θα ήταν καθόλου αμελητέα. Οι εκτιμήσεις για το 2011 λένε ότι οι δραστηριότητες της Zynga θα αποφέρουν έσοδα που θα προσεγγίζουν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Ακόμα και για εταιρείες-μαμούθ, όπως η Google, τέτοια νούμερα δεν είναι δυνατόν να περάσουν απαρατήρητα.



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου