Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

WebMatrix από την Microsoft


Η Μicrosoft μόλις έβγαλε ένα δωρεάν ελαφρύ εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών με το όνομα WebMatrix που σχεδιάστηκε για να κάνει την ανάπτυξη εφαρμογών στο διαδίκτυο εύκολη στους επαγγελματίες προγραμματιστές.





Εγκαθιστά έναν εξυπηρετητή διαδικτύου (IIS Developer Express), μια βάση δεδομένων (SQL Server compact και ένα πλαίσιο προγραμματισμού (ASP.NET) σε ένα πακέτο 15 MB (ή 50 MB αν δεν έχετε εγκατεστημένο το .NET 4), επιτρέποντας να γράφετε κώδικα να δοκιμάζετε και να και να αναπτύσσετε δίπλα δίπλα εφαρμογές με με ASP.NET και PHP.

To WebMatrix βοηθά τους προγραμματιστές να μαθαίνουν να γράφουν με τυποποιημένα εργαλεία ανάπτυξης, όπως εξηγεί και ο νέος ιστότοπος , χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως HTML, CSS και JavaScript.

Ακόμη συνδέεται σε εφαρμογές ανοικτού λογισμικού όπως οι DotNetNuke, Umbraco, WordPress, Joomla!, και άλλα, όλα διαθέσιμα από την ενσωματωμένη βιβλιοθήκη.

Το περιβάλλον του WebMatrix την πρώτη φορά δείχνει έναν οδηγό επιλογών που καθοδηγούν τον χρήστη. 'Ίσως αυτό είναι πολύ απλό για τους προγραμματιστές με πείρα , αλλά αυτό είναι το ζήτημα.

Το Web Matrix προορίζεται για “γραφεία μεσαζόντων, μικρές ομάδες ανάπτυξης, για μικρές επιχειρήσεις, για μαθητές και χομπίστες


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου