Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Windows 7 : Οι μισές εγκαταστάσεις είναι 64-bit


Η Microsoft δημοσίευσε νέα στατιστικά στοιχεία που από τα οποία προκύπτει ότι σχεδόν οι μισές εγκαταστάσεις των Windows 7 αφορούν την 64-bit έκδοση του λειτουργικού συστήματος.





Αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο αυτό είναι πολύ μεγάλο σε σύγκριση με το αντίστοιχο των Windows Vista, όπου μόνο το 11% χρησιμοποιεί την 64-bit έκδοση.

Τα πλεονεκτήματα των 64-bit Windows, αφορούν την εκμετάλλευση μεγαλύτερης χωρητικότητας φυσικής μνήμης έναντι των 32-bit, καθώς και ευκολότερη πρόσβαση στους πόρους του συστήματος.

Ακόμη ένας λόγος που βοήθησε στην εξάπλωση της έκδοσης 64-bit είναι ότι με την κυκλοφορία των Windows Vista, πολλά drivers απαιτούσαν την κυκλοφορία 64-bit έκδοσης έχοντας ως αποτέλεσμα οι κατασκευαστές υλικού να δώσουν την απαραίτητη προσοχή σε αυτήν.

Σημειώνεται ότι η μετάβαση από τα 32-bit στα 64-bit πραγματοποιείται πολύ πιο γρήγορα της μετάβασης από 16-bit σε 32-bit.

Αναλυτικότερα, ενώ ο πρώτος επεξεργαστής αρχιτεκτονικής 32-bit είχε κυκλοφορήσει το 1985, το λειτουργικό σύστημα που τον εκμεταλλεύτηκε κυκλοφόρησε το 1995 και ήταν τα Windows 95.

Μολονότι η πλήρης μετάβαση στην 64-bit έκδοση δείχνει να είναι θέμα λίγων χρόνων, η πλειοψηφία του λογισμικού που κυκλοφορεί στην αγορά υποστηρίζει μόνο 32-bit εκδόσεις, κάτι που στέκεται εμπόδιο στην εξάπλωση της 64-bit έκδοσης, παρόλο που η τελευταία, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της 32-bit.



πηγή:i-live.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου