Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Και αεροπορικά εισιτήρια από τη Google


Τα «πάνω-κάτω» στον κλάδο των αεροπορικών κρατήσεων φέρνει η συμφωνία που ανακοίνωσε ότι έκλεισε η Google με την ITA. Πρόκειται για την αμερικανική εταιρεία που αναπτύσσει το πιο διαδεδομένο λογισμικό αναζητήσεων και κρατήσεων πτήσεων στον κόσμο, την οποία η Google εξαγόρασε έναντι 700 εκατ. δολαρίων, που κατέβαλε σε μετρητά.





Η συμφωνία, που τελεί υπό την έγκριση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, ανατρέπει πλήρως το υπάρχον σκηνικό των online κρατήσεων, με την Google να αποκτά ξαφνικά το μεγαλύτερο μερίδιο στην «πίτα» της αγοράς, ο ετήσιος τζίρος της οποίας ανέρχεται σήμερα στα 132 δισεκατομμύρια δολάρια. Κι αυτό, διότι οι κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες και οι μεγαλύτεροι ταξιδιωτικοί οργανισμοί που παρέχουν online αναζητήσεις και κρατήσεις θέσεων, χρησιμοποιούν σήμερα το λογισμικό της ITA.

Αν η συμφωνία εγκριθεί, η Google θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του λογισμικού, κάτι που εκτιμάται ότι θα πλήξει άμεσα τους ανταγωνιστές της. Η Google φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία, που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο εργαλείο online αναζήτησης αεροπορικών πτήσεων.

Όπως έγινε γνωστό, η νέα ιστοσελίδα που θα κατασκευάσει θα προσφέρει εύκολη, γρήγορη και πλήρη αναζήτηση πτήσεων και θα δίνει τη δυνατότητα κράτησης θέσης, σε μια πληθώρα αεροπορικών εταιρειών ανά τον κόσμο. Μάλιστα, θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Google.com, τον «κολοσσό» των διαδικτυακών αναζητήσεων.

Η ιδέα προέκυψε από μια απλή σκέψη που έκαναν τα στελέχη της εταιρείας: «Αντί να κατευθύνουμε όσους αναζητούν πτήσεις σε άλλες ιστοσελίδες, μέσω της μηχανής αναζήτησης που έχουμε, δεν θα ήταν καλύτερο να δημιουργήσουμε εμείς τη δική μας υπηρεσία εύρεσης πτήσεων;».
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου