Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Το αφεντικό της Nokia μιλάει για το Symbian 4


Μία από τις τακτικές της Nokia είναι να μη μιλάει για τα προϊόντα της προτού είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν. Στον απόηχο, όμως, των κακών «μαντάτων» του νέου iPhone 4 της Apple, οι Φινλανδοί σκέφτηκαν ότι είναι μία πολύ καλή στιγμή να προμοτάρουν εκ νέου τον νέο τους smartphone, το Nokia N8.





Το αφεντικό της Nokia Anssi Vanjoki, χρησιμοποιώντας το Symbian 4 ως δόλωμα, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και είπε και δυο λογάκια παραπάνω για το Nokia N8.

Συγκεκριμένα, ο Anssi Vanjoki ανακοίνωσε ότι το 2011 θα κυκλοφορήσει ένα νέο Nokia κινητό, το οποίο όμως θα «τρέχει» με το νέο Symbian 4, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το Symbian 3 που θα έχει το Nokia N8 θα μας ξαφνιάσει ευχάριστα. Ειδικότερα, ο Φινλανδός δήλωσε για το νέο Nokia N8: «Πιστεύω ότι θα σας εκπλήξει όλους με τη δύναμη και την ταχύτητά του. Η κάμερα και η High Definition ανάλυση του βίντεο σε συνάρτηση με τις υπηρεσίες της Ovi θα μετατρέψουν τη συσκευή σε εργοστάσιο ψυχαγωγίας».

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι το Nokia N8 θα είναι το μόνο που θα «τρέχει» με το Symbian 3, καθώς οι υπόλοιπες συσκευές θα χρησιμοποιούν το νέο λογισμικό της συνεργασίας Nokia - Intel το MeeGo, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί λογισμικό Android.

Ωστόσο σε συνέχεια των δηλώσεών του τόνισε ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να δούμε μία N-Series συσκευή να χρησιμοποιεί το Symbian 4, παρ’ όλα αυτά αποκλείεται να τη δούμε πριν από το 2011.

Κλείνοντας, ο Anssi Vanjoki δήλωσε ότι με το MeeGo κινητό έχει στόχο να εξαπολύσει κατά μέτωπο επίθεση σε iPhone και Android, ενώ στα σχέδια είναι και η δημιουργία ενός tablet το οποίο θα στοχεύει την αγορά του iPad.

Δεν μένει παρά να περιμένουμε μερικούς μήνες για να δούμε εάν οι δηλώσεις του Φινλανδού θα έχουν αντίκρισμα…
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου