Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Google : δεν εγκαταλείπουμε τον τομέα της αναζήτησης


Ο Amit Singhal, από τους αρχαιότερους ειδικούς της Google σε θέματα έρευνας, είπε στο TechRadar ότι πιστεύει πως η αναζήτηση θα συνεχίσει να αποτελεί τον κύριο στόχο της εταιρείας τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.





Η γκάμα προιόντων της Google έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οδηγεί σε σκέψεις ότι η αναζήτηση αποτελεί υποδεέστερο κομμάτι της εταιρείας.
Αλλά ο Singhal ισχυρίζεται ότι αυτό απέχει από την πραγματικότητα.
“Νομίζω ότι στους κόλπους της εταιρείας δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η αναζήτηση είναι πολύ σημαντική για την Google”, είπε ο Singhal στο TechRadar.” Πάντα ήταν και θα παραμείνει, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον. Όσον αφορά για τους εκτός εταιρείας, είναι φυσικό, με την πληθώρα αντικειμένων - maps, Android κ.λ.π. - να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο τομέας ‘αναζήτηση’ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Τίποτε όμως τέτοιο δεν συμβαίνει”.
Ανταγωνισμός με το Bing
Πρόσφατα, σε μια ενδοεταιρική ενημέρωση ο Singhal επέμεινε ότι το Bing (η μηχανή αναζήτησης της Microsoft) βοήθησε την Google.
“Νομίζω ότι ο ανταγωνισμός έχει πάντα θετικά αποτελέσματα. Ο μόνος τρόπος να κερδίσει κανείς είναι να προσπαθεί να υπερνικήσει τους αντιπάλους του και αυτό κάνουμε στην Google. Αν θέλεις να κερδίσεις πρέπει να τρέχεις γρηγορότερα από τους άλλους”.



πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου