Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Η Sharp λανσάρει Blu-ray των 100GB


Η Sharp ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων Blu-ray δίσκων τριών επιπέδων, που βασίζονται στο πρότυπο BDXL. Οι νέοι δίσκοι έχουν την ιδιαίτερα άχαρη εμπορική ονομασία VR-100BR1, πίσω από αυτή όμως κρύβεται ο εντυπωσιακός αποθηκευτικός χώρος των 100 gigabytes ανά δίσκο.






Με άλλα λόγια, μιλάμε για τη διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τα Blu-ray δισκάκια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Οι νέοι δίσκοι της Sharp είναι BD-R, πράγμα που σημαίνει ότι γράφονται μια φορά και δεν είναι επανεγγράψιμοι. Για την ώρα, τα μόνα Blu-ray players που παίζουν αυτά τα δισκάκια είναι τα Sharp BD-HDW700 και BD-HDW70, αλλά ας πούμε ότι αυτό το πρόβλημα ξεπερνιέται σε λίγο καιρό, όταν εμφανιστούν περισσότερα μοντέλα.

Αυτό που δε μπορούμε να χωνέψουμε με τίποτα, είναι η φήμη που θέλει τα δισκάκια να στοιχίζουν σχεδόν 50 ευρώ το ένα. Ας κάνουμε λίγους συλλογισμούς: 50 ευρώ δίνουν αποθηκευτικό χώρο μίας εγγραφής 100 gigabytes. Εναλλακτικά, με 50 ευρώ μπορείτε να έχετε ένα σκληρό δίσκο χωρητικότητας 10x100GB=1TB και φυσικά μιλάμε για επανεγγράψιμο αποθηκευτικό μέσο. Χμ...



πηγή:t3mag.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου