Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Kinect: ενσωμάτωση σε TVs


Η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του Kinect αναμένεται να ενσωματωθεί σύντομα όχι μόνο σε τηλεοράσεις αλλά και σε HTPCs




Η PrimeSense, η εταιρεία που υλοποίησε την τεχνολογία πίσω από το Kinect για το Xbox της Microsoft, σκοπεύει να τη διαθέσει προκειμένου να ενσωματωθεί σε τηλεοράσεις αλλά και σε Home Theatre PCs.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της εταιρείας, Adi Berenson, ανέφερε ότι έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες προκειμένου η τεχνολογία να ενσωματωθεί στα HTPCs μέχρι το τέλος του έτους. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι υπάρχει ήδη μία εταιρεία παροχής υπηρεσιών καλωδιακής τηλεόρασης που είναι έτοιμη να προσφέρει ένα set top box, το οποίο θα υποστηρίζει χειρισμό μέσω κίνησης μέχρι το καλοκαίρι του 2011.

Απώτερος στόχος είναι η τεχνολογία να ενσωματωθεί στις τηλεοράσεις, ώστε να παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να χειρίζονται τα συστήματά τους χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση τηλεχειριστηρίου.

Όπως και στο Kinect, αυτού του είδους οι λύσεις αναμένεται να απαρτίζονται από ένα ζευγάρι 640x480 αισθητήρων κάμερας, οι οποίοι θα μετρούν την θέση του χρήστη σε 3D χώρο, αλλά μάλλον δεν θα έχουν αναγνώριση φωνής, αφού αυτά είναι κατοχυρωμένες ιδέες της Microsoft.


πηγή:pcw.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου