Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Διακόπτη» του Ίντερνετ θέλει να δημιουργήσει η Γερουσία των ΗΠΑ


Αρμοδιότητα «κλεισίματος» του Διαδικτύου επιχειρεί να δώσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ μια νέα πρόταση της Γερουσίας. Η προτεινόμενη νομοθεσία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και αναφέρει ότι επιχειρήσεις όπως οι παροχείς ευρυζωνικών υπηρεσιών, οι μηχανές αναζήτησης αλλά και εταιρείες λογισμικού που η κυβέρνηση θα έχει εκ των προτέρων επιλέξει, θα πρέπει «άμεσα να συμμορφώνονται με οποιοδήποτε έκτακτο μέτρο ή δράση που θα αναληφθεί» από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.





Η έκτακτη αυτή δράση θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να «συντηρήσει αυτά τα δίκτυα και να προστατεύσει τη χώρα και τους κατοίκους της, όπως εξήγησε ο Τζο Λίμπερμαν, από τους εμπνευστές του μέτρου, και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Η πρόταση πάντως αναμένεται να αντιμετωπίσει μεγάλες αντιδράσεις, εξαιτίας των διευρυμένων εξουσιών που εκχωρεί στον πρόεδρο.

Το TechAmerica, το ισχυρότερο τεχνολογικό λόμπι στις ΗΠΑ, εξέφρασε την ανησυχία του για τις «απρόβλεπτες συνέπειες που μια τέτοια νομοθεσία θα έχει στη ζωή των πολιτών». Παράλληλα, το Κέντρο Δημοκρατίας και Τεχνολογίας εκφράσθηκε με παρόμοιο τρόπο για τις έκτακτες εξουσίες που προβλέπει η πρόταση.

Η ιδέα του «διακόπτη του Ίντερνετ» που θα μπορεί να χειρίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι καινούργια. Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές, η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο τεράστιο γραφειοκρατικό μηχανισμό κυβερνοασφάλειας, με εξουσίες πάνω στον ιδιωτικό τομέα.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου