Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Προβλήματα και με το άσπρο iPhone 4…


Ένας μήνας έχει περάσει σχεδόν από την παρουσίαση του νέου iPhone 4 και ακόμα να δούμε την άσπρη συσκευή την ώρα που στο 3G μαύρο και άσπρο κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα.





Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Apple, το άσπρο iPhone 4 θα κυκλοφορήσει στα τέλη του μήνα.

Τι ήταν αυτό όμως που καθυστέρησε τόσο πολύ την κυκλοφορία του;

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα το πρόβλημα ξεκινάει από την Κίνα, και συγκεκριμένα την εταιρεία Lens Technology’s η οποία και έχει αναλάβει την κατασκευή του iPhone 4 ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με την Nokia, Motorola και Samsung.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι το χρώμα. Όλοι σίγουρα θα αναρωτηθούν «πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το να πετύχεις το άσπρο;», τελικά όμως για τους κινέζους είναι αρκετά ώστε να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Αμερικανικού κολοσσού. Ο Steve Jobs είχε μάλιστα δηλώσει ότι το iPad δεν βγήκε σε άσπρο επειδή χρειαζόταν παραπάνω χρόνος.

Συγκεκριμένα το πρόβλημα είναι στο πάχος της συσκευής, καθώς οι κινέζοι για να πετύχουν το χρώμα ξεφεύγουν από το «καλούπι» της συσκευής, κάτι το οποίο δημιουργεί πολλά προβλήματα από πολλές απόψεις.

Το δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα είναι η αδυναμία της εταιρείας να ανταποκριθεί στη ζήτηση της συσκευής. Συγκεκριμένα, η ζήτηση είναι διπλάσια από την ταχύτητα παραγωγής, και δεδομένων και των υπολοίπων εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται η Lens Technology’s δεν μπορεί να «κόψει» από κάπου για να ενισχύσει την Apple.

Μήπως τελικά η Apple έχει αρχίσει να χάνει μερικά από τα βασικά της χαρακτηριστικά, με το πρωταρχικό να είναι η οργάνωση;
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου