Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Μεγάλα έσοδα, αλλά και ζημιές για την AMD


Η AMD ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2010 και οι αριθμοί δείχνουν ότι υπάρχουν καλά νέα, αλλά και κακά νέα για τη μεγάλη αντίπαλο της Intel. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα τριμήνου από τις πωλήσεις που άγγιξαν 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα νούμερο που αποτελεί νέο ρεκόρ για την AMD. Σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, μιλάμε για αύξηση της τάξης του 40%.






Η εταρεία αποδίδει την έκρηξη των πωλήσεων στην υποχώρηση της οικονομικής κρίσης. Η κατανάλωση στις μεγάλες αγορές έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2009 κι αυτή η τάση έχει συμπαρασύρει και τις πωλήσεις στην αγορά υψηλής τεχνολογίας. Είναι δε τόσο θετικές οι ενδείξεις, που η AMD ευελπιστεί να σπάσει το ρεκόρ στο επόμενο κιόλας τρίμηνο.



Βέβαια, δεν ήταν όλα ρόδινα στα αποτελέσματα της εταιρείας. Παρά τα έσοδα-ρεκόρ, η εταιρεία είχε ζημιά περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια, η οποία προήλθε κατά κύριο λόγο από τη GlobalFoundries που κατασκευάζει τα chips. Βέβαια, η ζημιά είναι ελάχιστη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αλλά το θέμα είναι ότι η AMD εξακολουθεί να έχει απώλειες από την κατασκευή των chips, ενώ η Intel βρίσκεται σε θετικό πρόσημο.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου