Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Αύξηση στις πωλήσεις υπολογιστών


Παρά τις δυσμενείς οικονομικά συνθήκες σε όλο τον κόσμο φαίνεται ότι η βιομηχανία υπολογιστών δεν τα πάει κι άσχημα. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι πωλήσεις υπολογιστών έχουν αυξηθεί κατά 22.4% στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, με εκείνες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική να είναι αξιοσημείωτ υψηλές





Οι λόγοι αυτής της αύξησης; Αρκετοί, από την αντικατάσταση παλιών μηχανημάτων ως το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν φθηνοί και καλοί υπολογιστές στην αγορά ή ακόμα και το ότι… αρκετός κόσμος δεν έχει ακόμα υπολογιστή.

Η HP από την πλευρά της παρέμεινε η νούμερο ένα κατασκευάστρια εταιρία συστημάτων, με την πώληση 14 εκατομμύρια μηχανημάτων, που αντιστοιχεί σε ένα 18.1% της αγοράς. Ακολουθούν Dell με 13%, μόλις 0.4% πάνω από την Acer, η Lenovo στην 4η θέση με 10.2%, ενώ Toshiba και Asus μοιράζονται από 5.3% μερίδιο αγοράς.

Τέλος σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται οι καταναλωτές να συγκρατηθούν λίγος ως προς τις αγορές τους το επόμενο διάστημα, ενώ στον χώρο των επιχειρήσεων οι πωλήσεις υπολογιστών θα μείνουν μάλλον σταθερές.



πηγή:away.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου