Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα κινητά τηλέφωνα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο; Δε μιλάμε, βέβαια, για τις συσκευές, αλλά για τις συνδέσεις συμβολαίου και καρτοκινητά που βρίσκονται εν ισχύ.





Την απορία αυτή είχε η σουηδική Ericsson και αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη έρευνα για να προσδιορίσει το πλήθος των κινητών. Το νούμερο που βγήκε από την έρευνα προκαλεί δέος.

Σύμφωνα με τους Σουηδούς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από πέντε δισεκατομμύρια εν ενεργεία κινητά τηλέφωνα. Το νούμερο είναι εξωφρενικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο συνολικός πληθυσμός της γης είναι περίπου επτά δισεκατομμύρια. Θα πρέπει, πάντως, να διευκρινίσουμε κάτι. Όταν λέμε "πέντε δισ. κινητά", δεν εννοούμε πέντε δισ. χρήστες κινητών, δεδομένου ότι στις ανεπτυγμένες χώρες υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν δύο και τρία κινητά ο καθένας.

Και για να έχουμε κι ένα μέτρο σύγκρισης, πριν από δέκα χρόνια υπήρχαν μόλις 720 εκατομμύρια κινητά σε λειτουργία. Σήμερα, το νούμερο αυτό είναι μικρότερο από τον αριθμό των κινητών που υπάρχουν μόνο στην Κίνα!


πηγή:t3ag.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου