Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Θετικά τα αποτελέσματα τριμήνου της Google


Σημαντική αύξηση στα έσοδα και τα κέρδη παρουσίασε η Google στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εντυπωσιάσει τη Wall Street. Τα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου του 2010 ανήλθαν στα 1,84 δισεκατομμύρια δολάρια, σημαντικά αυξημένα σε σχέση με τα 1,48 δισεκατομμύρια του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου.

Τα έσοδα έφτασαν τα 6,82 δισεκατομμύρια, επίσης αυξημένα από τα 5,52 δισεκατομμύρια πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ωστόσο περίμεναν ακόμη καλύτερες επιδόσεις και επέλεξαν να εστιάσουν στα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας, τα οποία επίσης αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα η μετοχή της Google να χάσει 4% της αξίας της στη μετά το κλείσιμο διαπραγμάτευση.

«Επενδύουν πολλά χρήματα στην έρευνα και την ανάπτυξη, περισσότερα από όσα περιμένει ο κόσμος, ενώ λίγο λιγότερα επενδύονται στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ», δήλωσε ο Κόλιν Γκίλς, της BGC Partners. «Η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι θα επανέλθει σε περίοδο επενδύσεων. Προσέλαβαν περίπου 1.200 άτομα στο εργατικό τους δυναμικό το τελευταίο τρίμηνο, που σημαίνει περισσότερα έξοδα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

Παρά τη «χλιαρή» αντίδραση της Wall Street, ο διευθύνων σύμβουλος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία είχε ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο, βασισμένο σε σταθερή ανάπτυξη του πυρήνα των επιχειρήσεων αλλά και των υπό ανάπτυξη δραστηριοτήτων.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου