Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Βίντεο-κλήση και στο iPod touch


Μπορεί το νέο iPhone 4 να δυσαρέστησε αρκετούς με το πρόβλημα που παρουσίασε, οι νέες του όμως εντυπωσιακές δυνατότητες ήταν αυτές οι οποίες το έκαναν να πουλήσει 3 εκατομμύρια συσκευές σε μόλις 3 εβδομάδες.





Μία από τις βασικότερες νέες δυνατότητες του iPhone 4 είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης βίντεο-κλήσεων. Η απήχηση που είχε ήταν τόσο μεγάλη που οι άνθρωποι της Apple αποφάσισαν να «περάσουν» τη συγκεκριμένη δυνατότητα και στο «αδερφάκι» του iPhone, το νέο iPod Touch!

Το νέο iPod Touch θα διαθέτει frontfacing (μπροστινή) κάμερα, με σκοπό οι χρήστες να μπορούν να πραγματοποιήσουν βίντεο-κλήσεις.

Εύλογο ερώτημα στην προκείμενη περίπτωση είναι πως είναι αυτό εφικτό, δεδομένου του ότι οι χρήστες iPhone 4 αυτό που κάνουν είναι πολύ απλά να πληκτρολογούν τον αριθμό του που θέλουν να επικοινωνήσουν και να συνομιλούν μέσω της κάμερας (εφόσον βέβαια έχουν και οι δύο iPhone 4).

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι «μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης». Οι χρήστες θα ορίζουν ως μία ηλεκτρονική τους διεύθυνση και τοποθετώντας την διεύθυνση του άλλου χρήστη πραγματοποιείται η κλήση.

Υπενθυμίζουμε ότι τα iPod Touch συνδέονται στο internet αποκλειστικά μέσω wi-fi.

Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει το αν τα νέα iPod Touch θα έχουν μικρόφωνο ή εάν θα οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα ακουστικά της Apple για να επικοινωνούν.

Το δεύτερο σενάριο μάλλον είναι πιο πιθανό διότι οι άνθρωποι της Apple δεν θα θελαν το iPod να «κλέψει» μέρος της «δόξας» του νέου iPhone 4.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου