Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Πρωτοποριακή τεχνολογία μειώνει δραματικά το χρόνο φόρτισης στις μπαταρίες λιθίου


Μια νέα τεχνολογία που έχουν αναπτύξει το υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών και η Vorbeck Materials φιλοδοξεί να μειώσει στο ελάχιστο το χρόνο που απαιτείται για τη φόρτιση των μπαταριών λιθίου. Μέχρι τώρα, ο μόνος τρόπος να μειωθεί ο χρόνος φόρτισης ήταν να γίνουν εκπτώσεις στο θέμα της χωρητικότητας, ωστόσο η νέα τεχνολογία φαίνεται να παρακάμπτει αυτό το συμβιβασμό.





Οι ερευνητές πέτυχαν να μειώσουν το χρόνο φόρτισης προσθέτοντας μικρές ποσότητες γραφίνης στη μπαταρία. Η γραφίνη είναι φύλλα άνθρακα με πάχος μόλις ένα άτομο κι έχουν προταθεί ως λύση και σε άλλες περιοχές έρευνας, όπως για παράδειγμα στην κατασκευή ημιαγωγών. Σύμφωνα με τους εμπνευστές της νέας μεθόδου, ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρη φόρτιση μιας μπαταρίας λιθίου κινητού τηλεφώνου μπορεί να πέσει από τις τέσσερις ώρες στα δέκα λεπτά ή και λιγότερο.



Τα σχέδια εμπορικής εκμετάλλευσης έχουν ήδη καταστρωθεί και δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα τις νέες μπαταρίες, αν βέβαια το κόστος τους είναι τέτοιο ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών.



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου