Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

40% η φορολογιση στην κινητή


Με την συνολική εγχώρια συνδρομητική βάση να ξεπερνά τις 20 εκατ. συνδέσεις και την ονομαστική διείσδυση πάνω από το 190% η ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας συνεχίζει να δοκιμάζεται από σημαντικά προβλήματα.





Η οικονομική ύφεση, η αύξηση της φορολογίας, τα μειωμένα τέλη τερματισμού, η γραφειοκρατία(αδειοδότηση) και ο έντονος ανταγωνισμός έχουν οδηγήσει σε μείωση των εσόδων που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά και το 20%.

Ωστόσο η τελευταία αύξηση του αύξηση του ΦΠΑ στο 23% δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των εταιριών για ανάκαμψη . Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ICAP για λογαριασμό της ΕΕΚΤ (Ένωση Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας) η φορολόγηση στην κινητή τηλεφωνία διαμορφώνεται στο εντυπωσιακό νούμερο του 40,7% του συνολικού κόστους που είναι διπλάσιο από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Το νούμερο είναι πραγματικά εντυπωσιακό με του συνδρομητές να μειώνουν τις τηλεπικοινωνιακές του δαπάνες και τις εταιρίες με τις δεκάδες επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ να βλέπουν τα έσοδα τους να περιορίζονται σημαντικά.

Με τον κλάδο να συμβάλει στο 1,8% του ΑΕΠ συνεισφέροντας παράλληλα 1,6 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα, η άποψη ότι το ελληνικό κράτος είναι τηλεπικοινωνιακά ανώριμο απλά επιβεβαιώνεται.


πηγή:away.gr


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου