Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Νέοι μπελάδες για το Facebook


Το Facebook έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές ότι δε σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. Βέβαια, η εταιρεία διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και στην προσπάθειά της να πείσει για τις προθέσεις της έχει αναθεωρήσει αρκετές φορές τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου. Ωστόσο, οι κατά τόπους αρχές δε φαίνεται να πείθονται και κάθε τόσο ξεφυτρώνει και μια νέα υπόθεση.





Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων στο Αμβούργο της Γερμανίας ξεκίνησε νομικές διαδικασίες κατά του Facebook, κατηγορώντας το ότι αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα ανθρώπων που δεν χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Johannes Caspar ανέφερε ότι έλαβε πολλές επιστολές από πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες του Facebook, ωστόσο είδαν στοιχεία για αυτούς στην υπηρεσία. Τα στοιχεία αυτά είχαν ανέβει από φίλους τους που διατηρούν προφίλ στο Facebook και σύμφωνα με τους Γερμανούς χρησιμοποιούνται για λόγους marketing και διαφήμισης.



Η Αρχή έχει δώσει διορία στο Facebook να απαντήσει μέχρι τις 11 Αυγούστου. Εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε ότι η απάντηση θα δοθεί κανονικά εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Αρχή του Αμβούργου είναι ιδιαίτερα σκληρή σε θέματα προσωπικού απορρήτου. Να αναφέρουμε απλώς ότι είναι η υπηρεσία εκείνη που αποκάλυψε την ιστορία με τα αυτοκίνητα του Google Street View που συνέλεξαν "κατά λάθος" προσωπικά δεδομένα από ασύρματα οικιακά δίκτυα.



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου