Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Τέλος η ανωνυμία στα forums της Blizzard


Όσοι έχουν εμπειρία από τις online κοινότητες της Blizzard για το World of Warcraft και το Starcraft II θα γνωρίζουν ότι το επίπεδο πολλών συζητήσεων είναι από χαμηλό έως εντελώς απογοητευτικό. Τα εμπρηστικά σχόλια και οι αναφορές σεξουαλικού περιεχομένου δίνουν και παίρνουν και φαίνεται ότι η Blizzard είναι αποφασισμένη να πατάξει τέτοια φαινόμενα, εισάγοντας νέους κανόνες.





Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τις 27 Ιουλίου κι έπειτα θα απαιτείται η εισαγωγή του πραγματικού ονόματος για να μπορεί ο επισκέπτης να αναρτήσει το σχόλιό του. Η Blizzard ισχυρίζεται ότι επέλεξε αυτή τη μέθοδο για να ενισχύσει το στοιχείο της κοινότητας και να κάνει πιο ρεαλιστική την αλληλεπίδραση των χρηστών, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι η καταπολέμηση του flaming και του trolling. Σημειωτέον ότι η αλλαγή αφορά μόνο όσους γράφουν στο forum κι όχι τους χαρακτήρες μέσα στο παιχνίδι.



Απομένει να δούμε αν η αλλαγή αυτή θα έχει αποτέλεσμα. Μπορεί να δούμε ξαφνικά συζητήσεις υψηλής διανόησης με υπέρμετρη αβρότητα, μπορεί να εγκαταληφθεί σε μεγάλο βαθμό το forum ή μπορεί να μην αλλάξει και τίποτα. Ο χρόνος θα δείξει.



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου