Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η Foxconn παίρνει μέτρα κατά των αυτοκτονιών


Η διοίκηση της Foxconn κάνει ό,τι μπορεί για να προλάβει νέες απόπειρες αυτοκτονίας στις εγκαταστάσεις που διατηρεί στην Κίνα.





Όπως ίσως θα γνωρίζετε, δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι της Foxconn στην Κίνα που επέλεξαν να εγκαταλείψουν το μάταιο τούτο κόσμο πέφτοντας από παράθυρα στα εργοστάσια της εταιρείας. Κι επειδή το φαινόμενο άρχισε να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, οι ιθύνοντες σκέφτηκαν ότι είναι καιρός να κάνουν κάτι. Αρχικά, προσελήφθησαν σύμβουλοι επιχειρήσεων, μοναχοί (!) και εξορκιστές (!!!) με αποκλειστικό αντικείμενο ενασχόλησης το προσωπικό της Foxconn.

Στη συνέχεια, η εταιρεία έκανε αυξήσεις σε όλο το εργατικό δυναμικό για να ανεβάσει το ηθικό. Και κάπου εδώ ξεκινά ο παραλογισμός. Όχι ότι οι εξορκιστές δεν εμπίπτουν στα όρια του παραλογισμού, αλλά τα όσα ακολουθούν είναι πολλά κλικ παραπάνω.

Κατ' αρχάς, η Foxconn δήλωσε ότι δε θα καταβάλει αποζημιώσεις στους συγγενείς των αυτοχείρων. Το σκεπτικό είναι ότι η αποζημίωση στους συγγενείς είναι για πολλούς ανθρώπους κίνητρο να βάλουν τέλος στη ζωή τους, προκειμένου να αποκαταστήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μη ρωτάτε εμάς, η σύλληψη της ιδέας ανήκει στη Foxconn.

Στη συνέχεια, η εταιρεία σκέφτηκε να δώσει σε όλους τους υπαλλήλους ένα χαρτί προς υπογραφή. Το κείμενο αυτό ήταν μια υπεύθυνη δήλωση μη αυτοκτονίας. Η ιδέα ήταν τόσο εξωφρενική που εγκαταλείφθηκε πριν υλοποιηθεί.

Η τελευταία έμπνευση των μεγαλοστελεχών της εταιρείας είναι τα δίχτυα. Είναι πολύ απλό: κάλυψαν τους κενούς χώρους με δίχτυα, για να χαλάσουν τα σχέδια όσων πέφτουν. Αν η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι αληθινή και όχι προϊόν μοντάζ, τότε δεν τολμούμε να φανταστούμε τι άλλο θα σκεφτεί η Foxconn για να περιορίσει τις απόπειρες.


πηγή:t3mag.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου