Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

HP: Palm WebOS για Slates και Notebooks


Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απόκτηση της Palm, η HP σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το WebOS στις επερχόμενες συσκευές της





Σε ανακοίνωσή της η HP δήλωσε ότι εκτός από τους εκτυπωτές και τα smartphones σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό σύστημα, WebOS, σε tablet PCs αλλά και notebooks. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως τα σχέδιά της, αλλά όπως φαίνεται μετά την ολοκλήρωση απόκτησης της Palm, η HP έχει σοβαρές προθέσεις για το συγκεκριμένο λειτουργικό.

Εκπρόσωπος της HP δήλωσε ότι "με τις δυνατότητες της HP, είμαστε αισιόδοξοι ότι το λειτουργικό θα εξελιχθεί ακόμα παραπάνω. Αυτή η συμφωνία θα επισπεύσει την ανάπτυξη αυτής της αξιόλογης πλατφόρμας με νέες πηγές, ενώ θα υπάρχει υποστήριξη από μία διεθνή και τόσο μεγάλη εταιρεία (την HP)".

Η HP έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της να εγκαταστήσει το WebOS στους εκτυπωτές της, αλλά η χρήση του λειτουργικού σε slate PCs και notebooks -το οποίο είχε σχεδιαστεί αρχικά για smartphones- αποτελεί μια αναπάντεχη απόφαση. Παρόλα αυτά, αναμενόμενο είναι να πάρει αρκετό χρόνο στην HP να προσαρμόσει το WebOS σε προσωπικούς υπολογιστές.

Στην παρούσα φάση το λειτουργικό δουλεύει μόνο με επεξεργαστές ARM, οι οποίοι ενσωματώνονται στα smartphones, σε αντίθεση με τα netbooks και τα slate PCs που χρησιμοποιούν x86 chips. Για το λόγο αυτό το OS θα πρέπει να επανασχεδιαστεί. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ώστε το νέο, αναδιαμορφωμένο λειτουργικό να είναι έτοιμο για μαζική διάθεση.



πηγή:pcw.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου