Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ερευνητές Λένε Οποιαδήποτε USB Συσκευή Μπορεί να σας Κλέψει τα Δεδομένα


Ώστε έχετε ένα ωραίο ασφαλές USB stick, σκεφτήκατε ποτέ ότι θα πρέπει να ασφαλίστε και τις πόρτες του; Μηχανικοί στο Royal Military College του Καναδά μας λένε ότι η λειτουργία plug and play που είναι ενσωματωμένη σε σχεδόν όλα τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα εμπιστεύεται οτιδήποτε συνδέστε στις θύρες USB του υπολογιστή σας.





Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα USB flash δισκάκια αλλά για όλες τις USB συσκευές όπως απέδειξαν οι τρεις ερευνητές υποκλέπτοντας πληροφορίες από υπολογιστές στα γραφεία του πανεπιστημίου με ενά κατασκοπικό USB πληκτρολόγιο. Το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, αναβόσβηνε ένα LED σε μορφή κώδικα Μορς με τα στοιχεία που είχε υποκλέψει, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα της μεθόδου.

Θα μπορούσε ένας κακόβουλος χάκερ να στείλει τα δεδομένα με ένα email, ο σκοπός του πειράματος ήταν να δείξει πόσο εύκολο είναι.

"Όλοι γνωρίζουμε ότι το υλικό μπορεί να περιέχει κάποιο trojan, δυστυχώς τα σημερινά προγράμματα ασφαλείας κοιτάνε μόνο για υιούς σε USB stick" είπαν οι ερευνητές.


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου