Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Το Android 3.0 Gingerbread Θα Έχει Νέο Περιβάλλον Χρήστη


Τα τελευταία νέα για την επόμενη έκδοση του Android - με το κωδικό όνομα Gingerbread - ήταν ότι θα παρουσιαζόταν το τέταρτο τρίμηνο του 2010, αλλά ο πάντα διασκεδαστικός Eldar Murtazin, προφανώς αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες, απ' αυτά που γνωρίζει για την έκδοση, σε Ρωσικό podcast.





Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε να περιμένουμε ένα ολοκληρωτικά ανακαινισμένο περιβάλλον χρήστη - η πρώτη ανακαίνιση που θα γίνει στην πλατφόρμα από την αρχική παρουσίασή της - και θα έχει στοιχεία από τη γυαλιστερή εφαρμογή 3D Gallery, που παρουσιάστηκε με το Eclair.

Λέγεται ότι θα υπάρχει διαθέσιμη ανάλυση 1280 x 760 για συσκευές με οθόνη μεγαλύτερη από 4 ίντσες, η οποία ταιριάζει τέλεια με την επιθυμία της Verizon να φέρει ένα μάτσο ταμπλέτες στην αγορά.

Ο Murtazin ισχυρίζεται ότι, όπως και τα Windows Phone 7, η Google θα επιβάλλει το νόμο με αυστηρές προδιαγραφές για το υλικό που θα τρέχει την έκδοση 3.0, απαιτώντας κατ' ελάχιστο οθόνη 3,5 ιντσών, 1GHz επεξεργαστή και 512MB RAM.

Και τι θα γίνει τότε με τις φθηνότερες συσκευές; Προφανώς αυτές θα συνεχίσουν να τρέχουν Android 2.1 ή 2.2, κάτι που ακούγεται σαν μια ακόμη σοβαρή συνταγή για διάσπαση της πλατφόρμας.

Απ' ότι φαίνεται θα δούμε τις πρώτες συσκευές να βγαίνουν έγκαιρα για τις διακοπές των Χριστουγέννων ακολουθώντας την παρουσίαση του Οκτωβρίου, κάτι που ταιριάζει με όσα ακούσαμε μέχρι τώρα.

Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ότι θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά.


πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου