Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Η Apple παραδέχθηκε παραβίαση σε 400 iTunes accounts


Η Apple επιβεβαίωσε ότι 400 περίπου account του iTunes βρέθηκαν σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς εντοπίστηκε ένα πολύπλοκο σύστημα που προσπαθούσε να χειραγωγήσει το σύστημα βαθμολόγησης του iTunes.





Ακόμη, η Apple δήλωσε με ένα email ότι ο Thaut Nguyen και οι εφαρμογές του, αφαιρέθηκαν από το App Store για παραβίαση του developer Program License Agreement. Όπως φαίνεται, ο Βιετναμέζος developer χρησιμοποιούσε λογαριασμούς άλλων χρηστών για να αγοράζει τις δικές του εφαρμογές. Είχε φτάσει στο σημείο η εταιρία του να κατέχει 42 από τις συνολικά 50 πρώτες θέσεις των εφαρμογών στο AppStore.

Ακόμη, η Apple αναφέρει ότι οι servers του App Store δεν διακυβεύονται με τίποτα και είναι πιο πιθανό οι ενδιαφερόμενοι χρήστες να έπεσαν θύματα phishing και άλλων τεχνικών social engineering. Ανέφερε επίσης ,ότι κάτι λιγότερο από το 0.0003% των χρηστών του iTunes είχαν πρόβλημα με το account τους και ακόμη ο Nguyen, όπως και κάθε άλλος developer, δεν έλαβε εμπιστευτικά δεδομένα του χρήστη όταν κατέβηκαν οι εφαρμογές. Ωστόσο, η Apple συμβούλευσε του χρήστες που υποπτεύεται ότι έπεσαν θύματα του Nguyen να επικοινωνήσουνε με την τράπεζα και να ακυρώσουν την πιστωτική τους κάρτα, καθώς επίσης και να αλλάξουν τον κωδικό τους στο iTunes.

Σε απάντηση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, η Apple αποφάσισε να ενισχύσει την ασφάλεια που υπάρχει σε σχέση με τις αγορές που γίνονται στο App Store και πλέον θα σας ζητείτε να βάζετε τον CCV αριθμό της κάρτας σας πιο συχνά. Τέλος να αναφέρω ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι χρήστες του iTunes πέφτουν θύματα phishing, ωστόσο είναι η πρώτη που γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε μία εφαρμογή να κυριαρχήσει στα charts.



πηγή:away.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου