Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Συλλογική Αγωγή σε Apple/AT&T για την κεραία του iPhone 4


Για αμέλεια, ελαττωματικό σχεδιασμό και κατασκευή, παραβίαση εγγύησης, πρακτική εξαπάτησης, εσκεμμένη ή/και εξ αμελείας παραπλάνηση και απάτη με συγκάλυψη κατηγορούνται Apple και το αποκλειστικά συνεργαζόμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ AT&T στην πρώτη συλλογική αγωγή που υποβλήθηκε στο Πρωτοδικείο της επαρχίας του Μέριλαντ των ΗΠΑ εκ μέρους κατόχων του νέου iPhone 4. Μήλον της έριδος: η κεραία στο χαρακτηριστικό μεταλλικό περίβλημα της συσκευής.






Το δικαστήριο καλείται να κρίνει εάν αγνοήθηκαν σκόπιμα ή εξ αμελείας τα προβλήματα που παρατηρούνται στην ισχύ του σήματος κινητής τηλεφωνίας στο iPhone 4, ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλα τα smartphone, όπως άλλωστε ισχυρίζεται η Apple δια στόματος του επικεφαλής της Στηβ Τζομπς. Οι μηνυτές -με πρωτοβουλία των Kevin McCaffrey, Linda Wrinn- ισχυρίζονται ότι ενώ είναι γνωστό ότι μειώνεται η ισχύς του σήματος όταν πιάνει κανείς την κεραία του κινητού, η Apple επέλεξε να αλλάξει το σχεδιασμό της συσκευής της καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την αποφυγή του φαινομένου -στο iPhone 4 η κεραία είναι μια μεταλλική λωρίδα που περιβάλλει το iPhone 4 και ως εκ τούτου την ακουμπά πάντοτε το χέρι του χρήστη.

Η λήψη στο iPhone 4 έχει πολλάκις αποδειχτεί προβληματική σε όλες τις χώρες όπου έχει φτάσει το iPhone (παρατηρήθηκε και στη συσκευή που παρουσιάστηκε στο Public), ενώ η Apple έχει απαντήσει λακωνικά ότι δεν πρέπει να καλύπτουμε την κεραία στο iPhone 4 από την κάτω αριστερή γωνία.


πηγή:in.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου