Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

«Όχι» στο Blu-ray, λέει ο Τζομπς


To Blu-ray δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα προσωρινό μέσο για τη διανομή περιεχομένου: οι διαδικτυακές υπηρεσίες σύντομα θα το υπερκεράσουν είτε πρόκειται για περιεχόμενο με ποιότητα τουλάχιστον 720p που διανέμεται με τεχνολογία ροής (streaming), είτε προς ενοικίαση. Αυτά φέρεται να είπε ο Στηβ Τζομπς, απαντώντας σε e-mail φαν της εταιρείας του για την έλλειψη Blu-ray στο νέο Mac mini.


Η Apple δεν πρόκειται να αλλάξει στάση απέναντι στο Blu-ray και οι Mac θα εξακολουθήσουν να μην έχουν οδηγό δίσκων Blu-ray, εάν αυτονόητα θεωρήσουμε ότι η άποψη του επικεφαλής της αντικατοπτρίζεται στην πολιτική της. Πολλοί χρήστες Mac έχουν αναρωτηθεί για την έλλειψη της δυνατότητας αυτής (ακόμα και προαιρετικά), ωστόσο η Apple έχει και στο παρελθόν καταφερθεί εναντίον της διαδικασίας παροχής αδειοδότησης (ο ίδιος ο Τζομπς την έχει χαρακτηρίσει «εξαιρετικά εκνευριστική»).

Ο Τζομπς φαίνεται να πιστεύει ότι υπηρεσίες όπως το Hulu.com (μια υπηρεσία βίντεο στην οποία συμμετέχουν μεγαθήρια των ΜΜΕ όπως οι NBC Universal, News Corp. και The Walt Disney Company) και (φυσικά) το Apple iTunes θα αναλάβουν τελικά την διανομή περιεχομένου σε HD, παρά την αποδοχή του Blu-ray από την βιομηχανία υπολογιστών και καταναλωτικών ηλεκτρονικών.


πηγή:in.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου