Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Φήμες για τις επόμενες κάρτες γραφικών της ATI


Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο Internet φήμες που θέλουν την AMD να διαθέτει τον Οκτώβριο στην αγορά τις νέες κάρτες γραφικών με την εμπορική ονομασία ATI. Αυτό, βέβαια, δεν είναι και η αποκάλυψη του αιώνα, δεδομένου ότι η AMD μας έχει συνηθίσει σε τακτικές ετήσιες ανανεώσεις του στόλου της. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιες πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις νέες κάρτες της εταιρείας.






Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νέα γενιά καρτών θα έχει την κωδική ονομασία Southern Islands και θα βγει κατά πάσα πιθανότητα στο εμπόριο ως Radeon HD 6000. Όσο για τις επιμέρους κατηγορίες, οι φήμες κάνουν λόγο για τους πυρήνες Turks και Caicos που θα αντικαταστήσουν τις Radeon HD 5600/5500 και Radeon HD 5400, αντίστοιχα. Ο πυρήνας Cayman αναμένεται να βρει τη θέση του στη μεγάλη κατηγορία, αυτή που σήμερα περιλαμβάνει τις Radeon HD 5800. Επίσης, γίνεται λόγος και για την "κλασική" πλέον διπύρηνη έκδοση στη μεγάλη κατηγορία. Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για αντικαταστάτη στη σειρά Radeon HD 5700.



Όσο για τις τεχνικές προδιαγραφές, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέες κάρτες θα κατασκευάζονται με βάση τη μέθοδο των 40nm, όπως και οι υπάρχουσες.



Φυσικά, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε επιβεβαίωση ή διάψευση από την AMD. Μέχρι να υπάρξει κάτι επίσημο από την εταιρεία, μεταφέρουμε τις πληροφορίες αυτές με τις δέουσες επιφυλάξεις.



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου