Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Οι μπαταρίες του μέλλοντος


Ερευνητές και βιομηχανίες προσπαθούν να κατασκευάσουν τις νέες μπαταρίες του μέλλοντος ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε αυτόν τον κλάδο «στρατηγικής σημασίας» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ερευνητικού ινστιτούτου CNRS σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στόχος είναι η κατασκευή των τελειότερων μπαταριών κινητής τηλεφωνίας και των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.





Μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία όπως οι EDF, Renault, Rhodia, Air Liquide, EADS Astrium και η Saft με την υποστήριξη και του γαλλικού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας επιχειρούν να "ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αυξανόμενης ζήτησης και ενεργειακής κατανάλωσης τηρώντας τους περιβαντολλογικούς κανόνες", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σκοπός είναι να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση από την στιγμή της ανακάλυψης και της κατασκευής της τελειότερης μπαταρίας έως την στιγμή που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο και να "οριστεί μια επιστημονική στρατηγική ώστε η Γαλλία να είναι πρωτοπόρος στον τομέα αυτό".

Περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η γαλλική κυβέρνηση στον κλάδο αυτόν.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου