Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Φεύγει η Fnac από την Ελλάδα


Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η Fnac εγκαταλείπει τις δραστηριότητές της στη χώρα μας μεταβιβάζοντας τα δύο καταστήματά της στην Public και κλείνοντας το τρίτο κατάστημα ενώ παράλληλα απολύει ένα ποσοστό του προσωπικού.
Από την περασμένη εβδομάδα είχαν αρχίσει οι ξαφνικές απολύσεις στελεχών της εταιρείας χωρίς να τους δοθεί καμία εξήγηση.

Τα στελέχη αποζημιώθηκαν πλήρως όμως κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι η εταιρεία θα σταματήσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα.

Χθες το βράδυ ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι της εταιρείας ότι η Fnac θα αναστείλει τη λειτουργία της στη χώρα μας στις 31 Ιουλίου. Τα 2 καταστήματα στο The Mall και τη Γλυφάδα θα περάσουν στην κυριότητα της Public ενώ το τρίτο στο Μοναστηράκι θα κλείσει.

Το κατάστημα το Μοναστηράκι είχε ανοίξει πρόσφατα (Νοέμβριος 2009) και αποτελούσε ένα μεγαλοπρεπές σχέδιο 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο κέντρο της Αθήνας που όμως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να σκεφτούν σοβαρά περαιτέρω επενδύσεις (είχαν ανακοινώσει επενδύσεις 25 εκ. ευρώ για 8-10 νέα καταστήματα μέσα στο 2012) για μια εταιρεία που δεν ελέγχουν αποκλειστικά.

Η Fnac στην Ελλάδα ανήκει κατά 51% στην Fnac και κατά 49% στον όμιλο Μαρινόπουλου και η εταιρεία σημείωνε συσσωρευμένες ζημίες ύψους 20,05 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2009.

Τα 2 καταστήματα της εταιρείας στο The Mall και τη Γλυφάδα θα περιέλθουν στην Public που πλέον θα έχει 9 καταστήματα και θα απορροφήσει σχεδόν το σύνολο των υπαλλήλων ενώ θα αγοράσει και το εμπόρευμα. Το Public ήταν ο βασικός ανταγωνιστής της Fnac στην Ελλάδα ενώ έμμεσοι ανταγωνιστές ήταν το Πλαίσιο, τα Multirama και ο Γερμανικός Όμιλος που έχει τα Saturn και τα Mediamarkt.πηγή:e-go.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου