Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ψηφιακή δορυφορική TV: H Nova ανασκουμπώνεται και ο ΟΤΕ ξεκινά


Την ίδια περίοδο που η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση κάνει τα πρώτα της βήματα η αγορά της δορυφορικής τηλεόρασης απελευθερώνεται με την είσοδο ενός νέου και ισχυρού ανταγωνιστή. Μετά την Nova της Forthnet ο ΟΤΕ τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει να προσφέρει τις δικές του τηλεοπτικές υπηρεσίες σπάζοντας το μονοπώλιο των τελευταίων χρόνων.





Στην γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε τη μεταβίβαση της άδειας από τη θυγατρική Hellas Sat στον ΟΤΕ. Οι ψηφιακές δορυφορικές υπηρεσίες θα συνδυαστούν με την υπάρχουσα υπηρεσία IPTV του Conn-X και θα είναι διαθέσιμες μετά από τις σχετικές αιτήσεις στο ΕΣΡ.

Η συγκεκριμένη κίνηση θα απελευθερώσει την αγορά δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης και θα δημιουργήσει ελκυστικά πακέτα προσφορών για τους καταναλωτές. Κάτι τέτοιο έχει ήδη αντιληφθεί η nova που και μετά την έναρξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης έχει εντατικοποιήσεις τις προσφορές της με πολλαπλά διαφημιστικά μηνύματα.

Ωστόσο τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο μιας και η δυναμική πορεία του Conn-X αλλά και η τεχνογνωσία του ομίλου αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα στον επερχόμενο ανταγωνισμό.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι ο όμιλος ΟΤΕ έχει εμπειρία από υπηρεσίες δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης μέσα από την ρουμανική αγορά και την θυγατρική η Romtelecom. Η υπηρεσία «Dolce» μέσω του δορυφόρου Hellas Sat εξυπηρετεί περίπου 880.000 συνδρομητές .



πηγή:away.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου