Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Πως είναι να δουλεύει κάποιος στην Google


Υπάρχει ένα ενδιαφέρων άρθρο στο Reddit όπου οι εργαζόμενοι στην Google μας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.




Επειδή τα σχόλια είναι ανώνυμα καλό θα ήταν να τα αντιμετωπίσουμε με ... σκεπτικισμό.
Ας δούμε μερικά από τα σχόλια:
CinoBoo: Δουλεύω στην εταιρεία εδώ και περίπου 5 χρόνια. Επειδή τα καλά μπορείτε να τα ακούσετε παντού, θα προσπαθήσω να ακολουθήσω μια διαφορετική προσέγγιση, παρουσιάζοντας τις εμπειρίες από άλλες εταιρείες.
Ένα συνηθισμένο πρόβλημα είναι το να κακομάθεις από τις παροχές. Και είναι πάντα ενοχλητικό το να υποχρεώνεσαι να δουλεύεις με κακομαθημένα παιδιά.
Ένα πρόβλημα που είναι χαρακτηριστικό του τμήματος των μηχανικών είναι το ότι υπάρχει πολλή υποστήριξη. Οι μηχανικοί είναι σπάνια σε ετοιμότητα (stand by) έχοντας στη διάθεσή τους ομάδες που σκοπός τους είναι να διατηρούν τα μηχανήματα σε λειτουργία. Που είναι το αρνητικό; Μπορούν εύκολα να χάσουν επαφή με το τι συμβαίνει στους χώρους των συστημάτων (data centers) και ακόμη χειρότερα με τους ίδιους τους πελάτες τους. Γνωρίζοντας τον κίνδυνο, η Google δίνει κίνητρα στους μηχανικούς της να αναλαμβάνουν πιο ενεργητικό ρόλο.
Επίσης η εταιρεία είναι αρκετά μεγάλη ούτως ώστε “να δημιουργεί τύχη”. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να “επενδύει” σε ανθρώπινο δυναμικό και να ελπίζει ότι θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
GoogleEmployee22k: Η Google είναι το ιδανικό μέρος για να εργάζεται κάποιος. Τα πράγματα που μου αρέσουν είναι :
1) Όλοι είναι υπερβολικά έξυπνοι
2) Υπάρχουν 18 καφετέριες
3) Τα γεύματα είναι δωρεάν
4) Η ποιότητα του φαγητού είναι καταπληκτική
5) Κάθε Παρασκευή (αφού προηγηθεί προσωπική συνέντευξη) μας κερνάνε μπύρα.
solyanik: Δεν μου αρέσει ο τρόπος διοίκησης. Ένας μέσος Διευθυντής έχει στην δικαιοδοσία του 50-100 εργαζόμενους. ‘Ετσι δεν υπάρχει πολύ χρόνος για επικοινωνία. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι Διευθυντές δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή σε αποφάσεις, δεν υπολογίζεται πολύ η ψήφος τους σε εκθέσεις σχετικές με την απόδοση αλλά ούτε ακόμη έχουν το δικαίωμα να κάνουν προσλήψεις. Σε ερώτησή μου προς παλαιότερους “τι κάνουν οι Διευθυντές;” η απάντηση (κατά πλειοψηφία) ήταν “δεν ξέρω”.
Οι περισσότερες Διοικητικές αποφάσεις που πάρθηκαν και των οποίων ήμουν μάρτυρας δεν ήταν κάτι το σπουδαίο. Το καλό είναι ότι όπως προανέφερα ο ρόλος τους δεν είναι καθοριστικός για τη εταιρεία.
Αν κάποιος από εσάς έχει βάλει σκοπό να κάνει καριέρα σαν τεχνικός Διευθυντής τότε η Google δεν είναι για αυτόν.




πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου