Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η Intel προσπαθεί να μαντέψει το μέλλον


Η Intel ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου εργαστηρίου, το οποίο θα έχει ως αποστολή να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τους υπολογιστές στο μέλλον. Ουσιαστικά, το εργαστήριο Interaction and Experience Research (IXR) θα προσπαθήσει να συγκεκριμενοποιήσει τα πρότυπα συμπεριφοράς των ανθρώπων, πριν ακόμα αυτά δημιουργηθούν.





Σύμφωνα με την Intel, η βελτίωση της τεχνολογίας σε απόλυτους αριθμούς (π.χ. αύξηση της συχνότητας ενός επεξεργαστή) δεν είναι αρκετή στις μέρες μας. Οι άνθρωποι δίνουν πλέον μεγάλη σημασία στην προσωπική εμπειρία με ποιοτικό και όχι ποσοτικό προσανατολισμό. Η Intel θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει τα στοιχεία εκείνα που θέλουν οι άνθρωποι, αξιοποιώντας τα στη σχεδίαση και κατασκευή νέων προϊόντων.



Για παράδειγμα, η έννοια της κοινωνικής δικτύωσης συζητείται πολύ στις μέρες μας και η Intel είναι πεπεισμένη ότι τα social networks θα είναι σε λίγα χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Με το παράδειγμα αυτό, η Intel θέλει να δείξει ότι η έννοια computing θα είναι πολύ διαφορετική σε μερικά χρόνια.



Προφανώς, η εταιρεία θεωρεί πάρα πολύ σημαντική την ύπαρξη του εν λόγω εργαστηρίου. Βέβαια, μένει να δούμε στην πράξη τι παραπάνω θα έχει το IXR από ένα τυπικό τμήμα marketing που διερευνά τις επερχόμενες τάσεις σε μια αγορά.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου